Skip to main content

15-10-2023 Oriental Jazzband

Zondag 15 oktober 2023, 14.00 – 17.00 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 12, Enkhuizen

oriental jazzbandBezetting:
Bram van Tongeren -trompet
Harm Hillegers -klarinet, alt-saxofoon
Barry Woestenburg -trombone
Carmen Vos -piano
Mark Sprong -banjo
Lauryan Feijen -contrabas
Bob Leijen -drums

De Oriental Jazzband is een product uit de Enkhuizer jazz kweekvijver en noemen we met enig chauvinisme nog steeds een Enkhuizer topformatie. De band is al enig tijd uitgegroeid tot een formatie met een volwassen uitstraling en een bekend gezicht in de nationale- en internationale jazzscene. De leden van de band hebben een passie voor New Orleans jazz, waar zij een persoonlijke twist aan hebben gegeven. Het resultaat is een eigen geluid, dat met veel energie wordt gespeeld, waaruit duidelijk invloeden van verschillende muziekstijlen hoorbaar zijn, zoals rock&roll, country en rhythm&blues.
Deze energieke muzikale cocktail heeft er voor gezorgd dat de Oriental Jazzband de afgelopen jaren op grote internationale jazz events is uitgenodigd. Enkele voorbeelden hiervan zijn het Riverboat jazzfestival (Denemarken), het prestigieuze jazzfestival in Ascona (Zwitserland), de legendarische 100-club in Londen en het Cork Guinness Jazz Festival.
The Oriental Jazzband weet jongeren ervan te overtuigen dat jazz hele hippe muziek kan zijn, zonder het traditionele karakter van deze muzieksoort uit het oog te verliezen.
Vanmiddag zal het Peperhuis dan ook zeker weer een ontmoetingsplaats zijn voor jong en oud en een prima gelegenheid om te proosten op onze mooie en unieke jazzscene.