Skip to main content

19-11-2023 The Ragtime Nightmare (Dld)

Zondag 19 november 2023, 14.00 – 17.00 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 12, Enkhuizen

ragtime nightmareBezetting:
Jack B. Latimer -gitaar
Quentin Bardi -bano, gitaar
Malte Tönißen -bas
Eldar Tsalikov -rieten
Laurin Habert -rieten

The Ragtime Nightmare, ontstaan op straat en verfijnd in de rokerige bars van Berlijn, bestaat uit een groep jonge internationale muzikanten en vrienden bij wie de passie voor vroege Amerikaanse muziek verder is gegaan dan alleen amateur-enthousiasme.
Sinds 2016 hebben de bandleden hun zelfgemaakte nummers gekruid en gemixt met de klanken van de oude ragtime stringbands, de hot New Orleans brass jazzbands, de bluesy southern jug bands en de stampende western swing groepen. Hun obsessie is het vastleggen en herschikken van de geluiden en stemmingen van de oude 78 toerenplaten.
Ze zijn geïnspireerd door grote artiesten als Jelly Roll Morton, Clifford Hayes, de Memphis Jug Band, Lionel Belasco en Milton Brown. Het orkest speelt zoals ze dat zelf zeggen: “Vergeten jazz, misplaatste blues en Verwaarloosde Rags”.
De Ragtime Nightmare vindt het altijd leuk om een luisterend publiek te entertainen, maar hun echte bedoeling is om mensen van de stoelen af te laten komen en te laten dansen. Shake that thing!!
Aart Lub