Skip to main content

Op een zonovergoten zaterdagmiddag werd tijdens het Jazzfestival een nieuwe tegel onthuld in Sgt. Pepper’s Jazzwalk of Fame op het Venedie in Enkhuizen. De JazzWalk of Fame is gestart in 2008 en is een initiatief van de Enkhuizer Sgt.Pepper’s Jazz-Club en tot stand gekomen met medewerking van de gemeente Enkhuizen. In deze Walk of Fame worden jaarlijks jazzbands en muzikanten geëerd met een tegel die veel hebben betekend voor de Enkhuizer Jazzscene.

Dit jaar  is een tegel opgedragen aan de Engelse trompettist Ken Colyer, in de jazzwereld  “The Guv’nor” genoemd. Ken leefde kort en hevig, hij werd slechts 59. Maar heeft wel de jazzliefhebbers achtergelaten met talloze geluidsopnamen en zodoende inspiratie gegeven aan de Enkhuizer jazzbands. Zijn voorkeur van spelen was puur New Orleans, het geen uitstekend paste in de zo bekend Engelse Tradstijl. Een van zijn eerste bands was de Crane River Jazz Band met onder andere Monty Sunshine. Later formeerde hij de Ken Colyer’s Jazzmen, waaruit de Chris Barber Band ontstond

De tegel is onthuld door de Deense trompettist en gast op het Enkhuizer Jazzfestival, Björn Ingelstam. Hij was zei ook erg geïnspireerd geraakt te zijn door Colyer. Na de onthulling speelde Bjön solo nog een muzikaal nummer van Colyer.