header2016

24-11 Jazz-O-Matic-Five en Herringtown Jazzband

Zondag 24 november 2019, 14.00 – 17.30 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 12, Enkhuizen.

Jazz O Matic Five 24112019 Jazz-O-Matic-Five
Bezetting:
Peter Ivan (cornet),
Ronald Janssen-Heijtmajer (altsax),
Ad Houtepen (bassax)
Hans de Bruijn (piano),
Tom Stuip (banjo).

De Jazz-O-Matic-Five is al meer dan 30 jaar een vaste waarde in het Europese traditional jazz circuit. Het orkest speelde op vele (inter)nationale festivals met hun unieke samenstelling van muziekinstrumenten. Door zijn bijzondere sound lijkt de band veel groter dan hij is en dat heeft de bijnaam ‘The World’s Smallest Big Band’ opgeleverd. Op het repertoire staan jazzstukken en evergreens uit de periode 1915-1940. De Jazz-O-Matic-Five heeft op talrijke binnen- en buitenlandse jazz-festivals succesvol opgetreden, in onder andere Breda, Askersund (Zweden), Biel (Zwitserland), Aruba, Essex (U.S.A.) en Kobe (Japan). Ook heeft het orkest getourd door de Golfstaten en Pakistan. De unieke sound van de Jazz-O-Matic Five is inmiddels vastgelegd op de cd’s ‘Happy Feet’ en ‘Clap Hands’.
Een optreden van de Jazz-O-Matic-Five staat garant voor onvervalste jazz, gespeeld door muzikanten die behoren tot de top van de Nederlandse oude stijl jazz scene.

herringtown jazzband logoHerringtown Jazzband
Bezetting:
Erwin Schoen  : klarinet, altsax,sopraansax, bluesharp, zang
Rob van Bergen (trompet, bugel, zang),
Henk van der Veen (trombone, trompet, zang),
Auke Veenstra (banjo, bluesgitaar, zang) 
Ruud Danckaarts (contrabas),
Berry Schuuring (slagwerk).

De middag wordt afgesloten door de Herringtown Jazzband, die al ruim 40 jaar een vertrouwde verschijning is in Enkhuizen en in de oude stijl jazzwereld.
Het enthousiasme en vertrouwen in de band is tekenend voor deze jazz ambassadeurs van de Haringstad. Door de jaren heen is altijd een eigen stijl herkenbaar geweest met als vaste ingrediënten: een afwisselend repertoire, stevige collectieven, uitbundige solo´s en eigen arrangementen. Veel heerlijke jazznummers staan op de playlist, waaronder een uiterst swingend You’re driving me crazy, het meeslepende The sunshine of your smile en een stuwende uitvoering van Running Wild. Het orkest treedt net zo makkelijk op in grote zalen als in een klein café, waar men bij voorkeur ‘unplugged’ speelt en er een heel direct contact ontstaat met het publiek. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig voor een middagje onvervalste traditionele jazz.

Aart Lub

Onze Sponsors:

Hr. P.J. Scholten, Hoorn * De Wit, Beeld, Geluid & Witgoed Enkhuizen * Gemeente Enkhuizen *

Nieuwsbrief Sgt Peppers Jazz-club

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wetenswaardigheden van de Sgt. Pepper’s Jazz Club meldt u dan aan voor de Nieuwsbrief