header2016

24-2 Michel Pastre Quintet FR/NL

michelpastre quintet smallZondag 24 februari 2019, 14.00 – 17.30 uur.
Het Peperhuis, Wierdijk 18, Enkhuizen.

Bezetting:
Michel Pastre -tenorsaxofoon
Malo Mazurié -trompet
Harry Kanters -piano
Sébastien Girardot -bas
Frederik van den Berghe -drums

Michel Pastre is misschien wel de belangrijkste tenorsaxofonist in Parijs. Hij speelt hoofdzakelijk in de traditionele swing stijl en in zijn spel komen de oude meesters als Lester Young en Coleman Hawkins weer tot leven. In het verleden heeft hij de Sydney Bechet prijs gewonnen. Naast zijn eigen Big Band met jaren ’30 swing muziek doet hij ook veel projecten; het meest recent het ‘Charlie Christian Project’ waarmee hij een prijs won van de l'Académie du Jazz en de Hot Club de France.
De jonge trompettist Malo Mazurié komt ieder jaar wel in de Belgische en Nederlandse contreien. Malo beheerst het, om in diverse stijlen te kunnen soleren en maakt altijd veel indruk met zijn soepele en virtuoze manier van spelen.
Michel en Malo worden begeleid door een trio rondom de Bredase pianist Harry Kanters, met de Frans/Australisch bassist Sebastien Girardot (inmiddels de meest gevraagde bassist in het Europese traditionele jazz circuit) en de bekende Gentse drummer Frederik Van den Berghe. Dit trio heeft al zeer veel internationale ervaring en is in staat om de solisten naar nog hogere sferen te leiden.

Onze Sponsors:

Hr. P.J. Scholten, Hoorn * De Wit, Beeld, Geluid & Witgoed Enkhuizen * Gemeente Enkhuizen *

Nieuwsbrief Sgt Peppers Jazz-club

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wetenswaardigheden van de Sgt. Pepper’s Jazz Club meldt u dan aan voor de Nieuwsbrief