header2016

17-3 Ragstretch AUS/GB

ragstretchZondag 17 maart 2019, 14.00 – 17.30 uur.
Het Peperhuis, Wierdijk 18, Enkhuizen.

Bezetting:
Bjorn Ingelstam -trompet
Chris Tanner -klarinet
Shannon Barnett -trombone
Craig Fermanis -gitaar
Sam Anning -bas
Rajiv Jayaweera -drums

Ragstretch is een jazzband, gevormd door unieke jazztalenten, behorende tot een nieuwe generatie jazz musici uit Australië en Scandinavië. De formatie ontleent zijn naam aan de liefde van de muzikanten voor traditionele vormen van New Orleans en Ragtime muziek en levert een heel eigen geluid door een grote verscheidenheid aan invloeden. 

De veelzijdigheid van de groep is ongeëvenaard, met bandleden die hun inspiratie uit alle vormen van jazz halen, die zich uitstrekt van ‘Trad jazz’ via blues tot swing en stijlen ver daarbuiten.
Soms weet je al na twee refreinen hoe goed een band is. Dat overkomt het publiek ook bij een optreden van dit energieke collectief.
Energiek betekent in dit geval overigens niet hard en snel, alhoewel de band zeer goed in staat is om hele strakke tempo’s te spelen, maar dat ze expert zijn in het samenvoegen van enthousiasme en muzikaliteit.
Met Ragstretch gaan we terug, waar de jazzmuziek begon: in New Orleans. De 'rock-solid' ritmesectie is precies wat de uitzonderlijke solisten in de frontlinie nodig hebben. Bereid u voor op een middag swingende, stomende jazz en Ragstretch zorgt voor de rest.

 

Onze Sponsors:

Hr. P.J. Scholten, Hoorn * De Wit, Beeld, Geluid & Witgoed Enkhuizen * Gemeente Enkhuizen *

Nieuwsbrief Sgt Peppers Jazz-club

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wetenswaardigheden van de Sgt. Pepper’s Jazz Club meldt u dan aan voor de Nieuwsbrief