header2016

19-5 Enkhuizer Jazzmiddag

Zondag 19 mei 2019, 14.00 – 17.30 uur.
Het Peperhuis, Wierdijk 12, Enkhuizen.

jazzpirationJazzpiration Lollapalooza

Vanmiddag kunt u genieten van een ouderwetse Enkhuizer jazzmiddag. De aftrap is voor Jazzpiration, een bekend oude stijl jazz orkest uit de Haringstad, dat in 2017 haar 30- jarig jubileum heeft gevierd met een zeer succesvol optreden in de Drommedaris.
Kort hierna overleed plotseling Hans Peter Pluim, de onvergetelijke kornettist van de band. Het duurde vervolgens 4 maanden, voordat Jazzpiration met Arnold van Oeveren op trompet, voorzichtig een nieuwe start kon maken. Inmiddels is de band weer helemaal terug en staat te popelen om het nieuwe geluid in de thuishaven te laten horen.
Ook vanmiddag zal Jazzpiration, zonder pretenties van stijlzuiverheid, maar wel hechtend aan kwaliteit, een vrolijke en soms bluesy mix van New Orleans, Chicago, frisco en blues laten horen. Hierbij zal duidelijk de invloed van o.a. Papa Bue, Chris Barber, Max Collie en andere groten uit de oude stijl jazzwereld naar voren komen. Jazzpiration zal ook deze middag weer garant staan voor het creëren van de ‘eigen’ aparte gezellige sfeer.

Bezetting:
Arnold van Oeveren (trompet), Jan Tool en Leon van Essen (saxen), Herman Wildenberg (trombone), Joop Paartman (gitaar), Simone Mens (bas) en Joop Mos (drums).

lollapaloozaLollapalooza

De middag wordt afgesloten door Lollapalooza. Een opvallende formatie, die met passie traditionele New-Orleans jazz speelt.
Samen met een flinke dosis humor zorgt de band voor een opmerkelijke eigen sound, want wat er in zit wil eruit. Of het nu een swingend tradjazz nummer is, een meeslepende gospel of vette blues, je herkent direct de sound van dit unieke collectief.
‘What you see is what you get’. Dus geen fancy arrangementen, maar authentieke jazzmuziek, die altijd vers van de pers wordt gespeeld en het publiek weet vast te houden in een tijdloos moment.

Bezetting:
Richard Heeres (trompet), Jeroen Knukkel (klarinet), Wim Bijl (trombone), Petra de Jong
(banjo), Remco de Jong (bas) en Aart Lub (drums).

Onze Sponsors:

Hr. P.J. Scholten, Hoorn * De Wit, Beeld, Geluid & Witgoed Enkhuizen * Gemeente Enkhuizen *

Nieuwsbrief Sgt Peppers Jazz-club

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wetenswaardigheden van de Sgt. Pepper’s Jazz Club meldt u dan aan voor de Nieuwsbrief