header2016

14-10 The Louis Armstrong Celebration Band – The Roaring Twenties

Zondag 14 oktober 2018, 14.00 – 17.30 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 18, Enkhuizen

louisarmstrong celebration thBezetting:
Michael Varekamp -trompet, zang
Peter Verhas -klarinet
Eelco van Velzen -trombone
Harry Kanters -piano
Wouter Nouwens -banjo

Trompettist Michael Varekamp en pianist Harry Kanters hebben elkaar gevonden in het laten herleven van de fantastische muziek van Louis Armstrong. Deze omvat een tijdspanne van bijna 50 jaar. In Sgt Pepper’s Jazz-Club gaan zij zich toespitsen op de beginjaren van de carrière van Louis Armstrong, met zijn typische Hot Five bezetting met 3 blazers, zonder bas en drums. Hiervoor hebben Michael en Harry nog drie muzikanten gevonden, die deze stijl bestudeerd hebben, waarbij zelfs een aantal van de originele arrangementen kan worden gebracht.
In deze muzikale herbeleving van een van de meest invloedrijke jazzmuzikanten, is o.a. muziek te beluisteren uit de periode dat ‘Satchmo’ speelde in de Creole Jazz Band met Joe ‘King’ Oliver, maar ook van zijn samenwerking met Bix Beiderbecke, Hoagy Carmichael en uit zijn periode in de Fletcher Henderson band.
Michael Varekamp is naast een internationaal gelauwerde trompettist ook een fantastische zanger, die Louis Armstrong vanmiddag heel dichtbij zal weten te brengen.

Onze Sponsors:

Hr. P.J. Scholten, Hoorn * De Wit, Beeld, Geluid & Witgoed Enkhuizen * Gemeente Enkhuizen *

Nieuwsbrief Sgt Peppers Jazz-club

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wetenswaardigheden van de Sgt. Pepper’s Jazz Club meldt u dan aan voor de Nieuwsbrief