header2016

16-12 The Basin Street Brawlers

Zondag 16 december 2018, 14.00 – 17.30 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 18, Enkhuizen

basin street brawlersBezetting:
Peter Horsfall -trompet
Ewan Bleach -saxofoon
Malcolm Earle-Smith -trombone
Colin Good -piano
Martin Wheatley -banjo, gitaar

The Basin Street Brawlers is een top hot jazz ensemble uit London. ‘De muzikanten zijn stuk voor stuk meesters op hun instrumenten en swingen en ‘stompen’ zich een weg door de prachtige melodieën en rauwe rags uit de jaren ‘20 en ‘30 van de vorige eeuw, met de energie en zelfverzekerdheid van een stel Kansas City veteranen’ (The Sunday Times).
De band laat zich inspireren door verschillende jazz stromingen, inclusief de 'Chicago stijl', met bekende voorbeelden als de Louis Armstrong All-Stars, de Eddie Condon and Jack Teagarden bands en natuurlijk de Britse Alex Welsh band.
Hun eerste cd, 'It's Tight Like That', kreeg lovende kritieken en is door de BBC beschreven als 'world class musicianship'.
Het orkest heeft al in prestigieuze zalen opgetreden, zoals The Royal Albert Hall’s Elgar Room en The Holywell Music Room tijdens, onder meer, de London Swing Festival en de European Swing Dance Championships.
De ‘Brawlers’ weten precies hoe je het verleden tot leven brengt, dus kom naar het Peperhuis en laat u meevoeren door deze muzikale illusionisten.

Onze Sponsors:

Hr. P.J. Scholten, Hoorn * De Wit, Beeld, Geluid & Witgoed Enkhuizen * Gemeente Enkhuizen *

Nieuwsbrief Sgt Peppers Jazz-club

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wetenswaardigheden van de Sgt. Pepper’s Jazz Club meldt u dan aan voor de Nieuwsbrief