header2016

13-05 Peter Faber & Band of Brothers

Zondag 13 mei 2018, 14.00 – 17.30 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 18, Enkhuizen

Band of BrothersBezetting:
Peter Faber -verteller
Marike Rispens -zang
Jerry Steyger -trompet
Peter Swart -klarinet, saxen
Louis Bink -trombone
Peter de Leeuw -banjo
Joost van Genugten -sousafoon
Rob Lamme -drums, zang

Sgt. Pepper’s Jazz-Club presenteert vanmiddag een speciaal muzikaal project in het teken van 75 jaar bevrijding, met als thema: ‘van de invasie tot aan de bevrijding’.
Het is een vertelling door Peter Faber, die we o.a. kennen van films als ‘A bridge too far’ en ‘Soldaat van Oranje’, omlijst met muziek uit W.O.II door de The Band of Brothers.
Het geheel bestaat uit een historische terugblik op een van de ingrijpendste gebeurtenissen uit onze geschiedenis. De geallieerden brachten niet alleen de vrijheid, maar namen ook hun muziek mee.
Band of Brothers is geïnspireerd door de gelijknamige TV serie van Steven Spielberg die het verhaal vertelt van de Easy Compagnie uit de 101 Airborne Divisie. De formatie speelt de muziek uit deze periode en treedt sinds de 70-ste herdenking van D-Day, ieder jaar op in Normandië. Daar hebben ze o.a. op de invasie stranden en voor de acteurs van de genoemde HBO tv- serie ‘Band of Brothers’ opgetreden.
Op 6 juni 1944 landden de para’s als eersten in Normandië, een paar uur later gevolgd door de invasie op de stranden. Over de vrije radio klonk naast de stem van Eisenhower, Churchill en De Gaulle, de muziek van Glenn Miller, Vera Lynn, Benny Goodman, Bing Crosby en Frank Sinatra. Revolutionaire klanken, die de muziek voor altijd zouden veranderen.

peter faberU wordt vanmiddag in het Peperhuis op spelende en educatieve wijze mee genomen vanaf de invasie ‘The Longest Day’, naar de opmars ‘A Bridge Too Far’ (slag om Arnhem), waarbij u tussen Hitler’s twee muren, de Atlantic Wall en de Siegfried Line, komt te staan om uiteindelijk de capitulatie/bevrijding te beleven, aan de hand van muziek, gecombineerd met historische beelden. Een unieke belevenis, die u niet mag missen.
Aart lub

Onze Sponsors:

Hr. P.J. Scholten, Hoorn * De Wit, Beeld, Geluid & Witgoed Enkhuizen * Gemeente Enkhuizen *

Nieuwsbrief Sgt Peppers Jazz-club

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wetenswaardigheden van de Sgt. Pepper’s Jazz Club meldt u dan aan voor de Nieuwsbrief