header2016

15-04 The Green River Jass Band

Zondag 15 april 2018, 14.00 – 17.30 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 18, Enkhuizen

green river jassbandBezetting:
Koos van der Hout -trompet, zang
Peter de Klerk -klarinet, saxen
Thomas Hipp -trombone, zang
Tom Stuip -banjo, zang
Adriaan Kornet -bas
Herman Wirtz -piano, zang
Nick Simoncelli -drums, zang

De ‘Green River’ mag zich, sinds de oprichting op 1 september 1963, jaren rekenen tot de meest authentieke en oudste traditionele jazzorkesten van Europa. In de, van oorsprong, Rotterdamse band spelen sinds de oprichtingsdatum, nog altijd meerdere leden in de huidige formatie.
Het repertoire bevat veel nummers uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw, van - onder andere - Duke Ellington, Clarence Williams en Fletcher Henderson. De fraaie arrangementen geven een big band dimensie aan de 7-mans formatie. De Green River Jass Band heeft inmiddels op tal van locaties en gelegenheden gespeeld. Van die optredens zijn alleen de herinneringen en de foto’s nog over. Het specifieke geluid van het orkest is nog steeds te beluisteren op divers geluidsdragers. Vanmiddag heeft u de kans om live, zowel beeld als geluid te combineren in het sfeervolle Peperhuis te Enkhuizen.
Aart Lub

Onze Sponsors:

Hr. P.J. Scholten, Hoorn * De Wit, Beeld, Geluid & Witgoed Enkhuizen * Gemeente Enkhuizen *

Nieuwsbrief Sgt Peppers Jazz-club

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wetenswaardigheden van de Sgt. Pepper’s Jazz Club meldt u dan aan voor de Nieuwsbrief