header2016

18-03 The Vitality Jazz Band (GB)

Zondag 18 maart 2018, 14.00 – 17.30 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 18, Enkhuizen

vitality fiveBezetting:
Michael Mc Quaid -trompet, klarinet, saxofoon
David Horniblow -klarinet, saxen
Martin Wheatley -banjo, gitaar
Andrew Oliver -piano
Nicholas D. Ball -drums, percussie

‘The most authentic and specialist performers of genuine 1920’s Hot Jazz and Stomps!’
De Vitality Five is in 2015 ontstaan uit een reeks informele workshopsessies in Zuid-Londen en is een all-stars quintet, dat zich toelegt op het uitvoeren en opnemen van authentieke jazzformaties uit de jaren twintig van de vorige eeuw. Ze zijn gespecialiseerd in zogenoemde 'hot stomps', waarbij ze inspiratie halen uit opnamen van de California Ramblers, Jelly Roll Morton's Red Hot Peppers en vele anderen.
Een voorbeeld van de muziekstijl is het nummer ‘Has Anybody Seen My Girl? (Five Foot Two, Eyes of Blue)’, dat in de jaren twintig bekend werd door de California Ramblers met onder meer de broers Jimmy en Tommy Dorsey.
De formatie bestaat uit virtuoze muzikanten uit Groot-Brittannië, de VS en Australië. Sinds hun recente oprichting hebben ze, naast optredens op festivals en tours door de UK en Europa, ook al live gespeeld op BBC Radio Three.


roaring twentiesHet belooft een nostalgische middag te worden, waarin u wordt meegevoerd naar de sfeer van de roerige jaren twintig.

Aart lub

Onze Sponsors:

Hr. P.J. Scholten, Hoorn * De Wit, Beeld, Geluid & Witgoed Enkhuizen * Gemeente Enkhuizen *

Nieuwsbrief Sgt Peppers Jazz-club

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wetenswaardigheden van de Sgt. Pepper’s Jazz Club meldt u dan aan voor de Nieuwsbrief