header2016

18-02 Bohém Ragtime Jazz Band (HON)

Zondag 18 februari 2018, 14.00 – 17.30 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 18, Enkhuizen

bohemian ragtime jazz band 2Bezetting:
József Lebanov -trompet
Zoltán Mátrai -klarinet, saxen en fluit
Atilla Korb -trombone, kornet, bugel, piano, zang
Tamáz Ittzés -piano, viool, zang
Miklós Lázár -viool, zang
Csaba Hegedús -banjo, gitaar
József Török -tuba, bas
Alfréd Falusi -drums

Het optreden van de Bohém Ragtime Jazz Band betekent voor Sgt. Pepper’s Jazz-Club een primeur. Het is namelijk de eerste keer, dat een clubmiddag wordt opgeluisterd door een formatie uit Hongarije. En het is gelijk een band van hoog muzikaal niveau. De acht leden van de veelzijdige Bohém Ragtime Jazz Band bespelen tijdens hun optredens maar liefst twintig instrumenten en nemen het publiek mee terug naar de jaren tien, twintig en dertig van de vorige eeuw.
De band is sinds de oprichting in 1985, verschenen op de grootste jazzfestivals in Europa en Noord-Amerika, waaronder Montreux, Pori, Breda, Ascona, Bude, Rimini en Berlijn.
Naast het focussen op ragtime, New Orleans jazz, dixieland, early swing en à cappella spirituals, vormen oude Hongaarse jazznummers een integraal en belangrijk onderdeel van het repertoire.
‘Hit the note twice’, is de lijfspreuk voor de ragtime, die begin vorige eeuw veel werd gespeeld in clubs en bars in New Orleans, door zwarte pianisten. Ook in de jazz revivalperiode in de jaren vijftig van de twintigste eeuw, was de muziek uit de ragtimeperiode vaak te horen in bewerking voor dixielandorkesten. In Europa heeft met name Chris Barber zich sterk ingezet voor de ragtime.
Dat de heren hun sporen hebben verdiend blijkt uit een uitspraak van ragtime koningin Mimi Blais: “A bunch of wonderful and dynamic musicians, fun to watch and great to listen to”
Kortom een uniek optreden dat u niet mag missen.
Aart Lub

Onze Sponsors:

Hr. P.J. Scholten, Hoorn * De Wit, Beeld, Geluid & Witgoed Enkhuizen * Gemeente Enkhuizen *

Nieuwsbrief Sgt Peppers Jazz-club

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wetenswaardigheden van de Sgt. Pepper’s Jazz Club meldt u dan aan voor de Nieuwsbrief