header2016

21-01 Farmhouse Jazz& Blues Band

Zondag 21 januari 2018, 14.00 – 17.30 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 18, Enkhuizen

Farmhouse jazz and bluesband 2Bezetting:
Rob van Bergen -trompet, zang
Michiel Pos -saxofoon, gitaar
Hans van Wermeskerken -trombone
Gerard Travenier -banjo, gitaar
Ben Wever -bas
Cees Heegstra -drums

De opening van het nieuwe jazzclub seizoen is er gelijk een om met hoofdletters in uw agenda te zetten. De Farmhouse Jazz & Blues Band is in 1983 geformeerd vanuit een doorstart van een Nederlandse topformatie, te weten, de Stable Roof Jazzband. Het was dan ook niet vreemd dat de band zich al snel mocht verheugen in een grote populariteit in Nederland en daarbuiten. Zo speelt het orkest ook nu nog veel in Duitsland, Zwitserland en Luxemburg.
De sound van de ‘Farmhouse’ is leidend vanuit de Chris Barber Jazz & Blues Band. Dat schept hoge verwachtingen, maar de muzikanten weten dit volledig waar te maken vanuit hun muzikaliteit en passie voor de jazzmuziek.
Dit zestal uiterst gedreven muzikanten wil niets anders, dan de traditie van jazzmuziek voor het voetlicht brengen. Ze doen dit op zeer aanstekelijke wijze, zonder zich te bedienen van de gevreesde cliché’s en met ongebreidelde variatiedrift. Het repertoire bevat uieraard veel New Orleans jazz, maar de blues komt ook ruimschoots aan bod, evenals bluesrock en gospel.
Een optreden van de Farmhouse Jazz & Blues Band is, naar eigen zeggen, een onvergetelijk feest voor jong en oud, waarbij niemand stil kan blijven zitten en de dansers, als het ware, naar de dansvloer gezogen worden!
Aart Lub

Onze Sponsors:

Hr. P.J. Scholten, Hoorn * De Wit, Beeld, Geluid & Witgoed Enkhuizen * Gemeente Enkhuizen *

Nieuwsbrief Sgt Peppers Jazz-club

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wetenswaardigheden van de Sgt. Pepper’s Jazz Club meldt u dan aan voor de Nieuwsbrief