header2016

10-9 Boogie Woogie en Swing Express

Zondag 10 september 2017, 14.00 – 17.30 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 18, Enkhuizen

boogie woogie swing expressBezetting:
Eeco Rijken Rapp -piano
Frits Katee -klarinet en saxen
Coos Zwagerman -trompet
Alex Milo -bas
Ben Schröder -drums

Pianist Eeco Rijken Rapp is inmiddels een vertrouwd gezicht geworden in Sgt. Pepper’s Jazz-Club. In 2014 besloot Eeco, naast zijn trio Boogielicious, waarmee hij vrijwel uitsluitend in buitenlandse jazzclubs en op festivals was te bewonderen, een tweede band op te richten. Dit werd de Boogie Woogie en Swing Express.

De formatie speelt jazz uit de eerste helft van de vorige eeuw, met stijlen als ragtime stride, New Orleans, boogie woogie, Kansas blues en swing. Met muziek van spelers als Fats Waller, Albert Ammons, James P.,Pete Johnson, Earl Hines, Jelly Roll Morton en Count Basie. In de keuzes van de nummers blijkt vooral de voorliefde voor de Kansasstijl in zowel de boogie woogie als de jazz.

Op zeventienjarige leeftijd stapt Eeco over van klassieke muziek naar de jazz. Hij haalde niemand minder dan Rob Agerbeek over om hem boogie woogie-lessen te geven en in latere jaren volgde hij het pad van zijn ‘guru’ in andere jazzstijlen.
Eeco wordt vanmiddag bijgestaan door vier top muzikanten die in meerdere mate al geruime tijd meelopen in de jazzwereld, maar allemaal hun sporen hebben verdiend in deze muziekrichting. David Lukácz (o.a. Andor’s Jazzband en Dutch Swing College Band ) en Coos Zwagerman zijn net als Eeco jong, maar oude bekenden in onze Jazzclub en behoeven verder nauwelijks introductie.
De ritmesectie is eveneens van groot formaat en bestaat uit twee vaste waarden van het trio Rob Agerbeek. Alex Milo studeerde in 1988 af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hij maakte deel uit van heel veel formaties, waaronder de Down Town Jazz Band, de New Orleans Syncopaters en de Masters of Swing.
Drummer Ben Schröder is een zeer ervaren en gedreven drummer en maakte al op jonge leeftijd deel uit van de Amsterdamse jazzscene. Hij heeft o.a. gespeeld in de band van pianiste Pia Beck.
Kortom: een muziekmiddag om naar uit te kijken met een heerlijke mix van jazzstijlen die we in de club zo graag voorbij horen komen.

Onze Sponsors:

Hr. P.J. Scholten, Hoorn * De Wit, Beeld, Geluid & Witgoed Enkhuizen * Stichting Sport en Cultuur Enkhuizen * Jacob van Wagtendonkstichting Enkhuizen * Stichting de Trintel Enkhuizen * Westfriesland Fonds * Het Peperhuis * Brouwerij Heineken * Gemeente Enkhuizen * Monsanto Holland BV * Organizzazioni di Anonime

Nieuwsbrief Sgt Peppers Jazz-club

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wetenswaardigheden van de Sgt. Pepper’s Jazz Club meldt u dan aan voor de Nieuwsbrief