header2016

12-11 Dutch Swing College Band & Herringtown Jazzband

Dutch Swing College Band

Zondag 12 november 2017 14.00 – 17.30 uur. Het Amsterdamse Huis, Zuiderzee museum, Enkhuizen

dscband2016Bezetting:
Keesjan Hoogeboom -trompet, zang
Maurits Woudenberg -trombone
Bob Kaper -klarinet, altsaxofoon, zang
David Lukàcs -sopraan-, tenor-, baritone-saxofoon
Frenk van Meeteren -gitaar, banjo, zang
Adrie Braat -contrabas
Anton Burger -drums

Sgt. Pepper’s Jazz-Club pakt vanmiddag groots uit met dit wereldwijd bekende jazz ensemble. Een veel gehoorde uitspraak is: "Er zijn slechts twee soorten muziek, namelijk goede en slechte". Voor de ware liefhebber van goede traditionele jazzmuziek is de keuze dus vrij eenvoudig, want er is slechts één Dutch Swing College Band. Op bevrijdingsdag 1945 gestart als een amateur/studenten combo is het DSC uitgegroeid tot een top formatie dat inmiddels alle vijf de continenten met succes heeft bezocht.
De band heeft in de naoorlogse jaren een belangrijke pioniersrol vervuld en vele toenmalige jongeren in de ban gebracht van de jazzmuziek. Gedurende het zestigjarig bestaan zijn de klanken van de formatie op vrijwel alle typen geluidsdragers vastgelegd. Ook verscheen de band ontelbare malen op de beeldbuis en in filmproducties. Vele groten uit de jazzwereld werden - in de loop van haar bestaan - door de band begeleid, zoals Sidney Bechet, Joe Venuti, Rita Reys en Teddy Wilson. De musici zijn er vrijwel altijd in geslaagd hun publiek in de eerste plaats te boeien met voortreffelijke jazzvertolkingen, waarbij goedkope showelementen ontbreken. In 1960 werd het DSC een beroepsorkest maar ondanks de onvermijdelijke bandwisselingen, is het eigen, zeer herkenbaar, geluid, van het begin af aan bewaard gebleven. Dat betekent eigen interpretaties, arrangementen of composities en geen kopieën van opnamen van oude Amerikaanse meesters. Kortom, een geheel eigen muzikale aanpak. Ook de huidige samenstelling van het door een halve eeuw gelouterde DSC laat zien en horen dat de aloude naam Dutch Swing College Band nog altijd borg staat voor professionele vertolkingen van traditionele jazzmuziek op wereldniveau!

Herringtown Jazzband

Zondag 12 november 2017, 14.00 – 17.30 uur. Het Amsterdam Huis, Zuiderzee museum Enkhuizen

herringtown jazzband2017Bezetting:
Rob van Bergen -trompet, zang
Erwin Schoen -klarinet, saxofoon
Henk van der Veen -trombone, trompet
Erwin Sprong-banjo
Ruud Danckaarts -bas
Berry Schuuring -drums, zang

De Herringtown Jazzband viert dit jaar haar 40-jarig jubileum en is in al die jaren een vertrouwde verschijning in Enkhuizen en in de oude stijl jazzwereld. De band heeft zijn sporen reeds ruim verdiend en ziet de toekomst swingend tegemoet. Het enthousiasme en vertrouwen in de band is tekenend voor deze jazz ambassadeurs van de Haringstad. Tijdens de vele succesvolle optredens in jazzclubs en op jazzfestivals in Nederland en in het buitenland is door de jaren heen altijd een eigen stijl herkenbaar geweest. Met als vaste ingrediënten: een afwisselend repertoire, stevige collectieven, uitbundige solo´s en eigen arrangementen. Veel heerlijke jazznummers, waaronder een uiterst swingend You’re driving me crazy, het meeslepende The sunshine of your smile en een stuwende uitvoering van Running Wild. Het orkest treedt net zo makkelijk op in grote zalen als in een klein café, waar men bij voorkeur unplugged speelt en er een heel direct contact ontstaat met het publiek. De muzikanten voelen precies aan wat het publiek wil horen (en zien) en spelen daar voortdurend op in.
De Herringtown Jazzband staat te popelen om samen met u het jubileum te vieren. Zoals in de afgelopen swingende 40 jaar zullen de heren weer garant staan voor een vertrouwd middagje oude stijl jazz.

Onze Sponsors:

Hr. P.J. Scholten, Hoorn * De Wit, Beeld, Geluid & Witgoed Enkhuizen * Stichting Sport en Cultuur Enkhuizen * Jacob van Wagtendonkstichting Enkhuizen * Stichting de Trintel Enkhuizen * Westfriesland Fonds * Het Peperhuis * Brouwerij Heineken * Gemeente Enkhuizen * Monsanto Holland BV * Organizzazioni di Anonime

Nieuwsbrief Sgt Peppers Jazz-club

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wetenswaardigheden van de Sgt. Pepper’s Jazz Club meldt u dan aan voor de Nieuwsbrief