header2016

17-12 Second Line Jazzband (Zw)

Zondag 17 december 2017, 14.00 – 17.30 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 18, Enkhuizen

SecondLineJazzband 2017Bezetting:
Jesper Albrektsson -trompet, zang
Olof Skoog -klarinet-saxen, zang
Niklas Carlsson -trombone, zang
Anders Wasén -banjo
Per Bach -contrabas
Johan Horner -drums

Het jubileum jaar van Sgt. Pepper’s Jazz-Club wordt knallend uitgeluid door de Second Line Jazzband. Deze formatie is in 1989 opgericht, waarna de band zich snel heeft ontwikkeld tot een van de populairste traditionele jazzbands in Europa. Op basis van hun originele improvisaties en arrangementen, gekoppeld aan een tomeloze energie in hun spel, hebben ze inmiddels in vrijwel alle jazz clubs en -festivals in Europa gespeeld. Daarnaast hebben vele bekende internationale muzikanten al samen met de band opgetreden, zoals Antti Sarpila, Lillian Boutté en Orange Kellin.
De unieke stijl van de band komt - naar eigen zeggen - voort uit de verschillende muzikale achtergronden van de bandleden. De grootste inspiratiebron is echter de New Orleans revival stijl waarin de formatie zich heeft gespecialiceerd en waardoor ze de New Orleans muziek levend proberen te houden.
De Second Line Jazzband heeft veel fans in Enkhuizen, dus het belooft een topmiddag te worden met veel bekende gezichten in de zaal en op het podium - én uiteraard traditionele jazz van de bovenste plank.

Onze Sponsors:

Hr. P.J. Scholten, Hoorn * De Wit, Beeld, Geluid & Witgoed Enkhuizen * Stichting Sport en Cultuur Enkhuizen * Jacob van Wagtendonkstichting Enkhuizen * Stichting de Trintel Enkhuizen * Westfriesland Fonds * Het Peperhuis * Brouwerij Heineken * Gemeente Enkhuizen * Monsanto Holland BV * Organizzazioni di Anonime

Nieuwsbrief Sgt Peppers Jazz-club

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wetenswaardigheden van de Sgt. Pepper’s Jazz Club meldt u dan aan voor de Nieuwsbrief