header2016

Programma

Planning 2020:

19-1 Oriental Jazzband
16-2 Four Stream New Orleans Jazzband
15-3 Freetime Old Dixie Jassband
19-4 Mardi Gras Jazzband (B)
17-5 Andors Jazzband
5-6-7 juni - 47ste Jazzfestival Enkhuizen
20-9 Storyville Jassband
18-10 Herringtown Jazzband
15-11 Eeco Sing & Boogie Express
20-12 Lollapalooza & No Pressure Big Band "A Christmas Special"

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

20-9 Storyville Jassband

Zondag 20 september 2020, 14.00 – 17.30 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 12, Enkhuizen.

storyville jassbandBezetting:
Michel Muller - trompet, zang
Eugène de Bruijn - klarinet
Peter Dobbe - trombone, gitaar, zang
Tom Stuip - banjo, gitaar
Hein van Rooijen - bas
Stef Geurts  -drums

Het is alweer 7 jaar geleden dat de succesvolle Arnhemse formatie de Storyville Jassband voor het laatst te gast was in de Sgt. Pepper’s Jazz-Club. De band is opgericht op 4 januari 1959 en heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld van een Arnhemse tot een Nederlandse jazzband met internationale allure. Na ruim vijftig jaar zijn nog steeds de meeste stijl invloeden van de band afkomstig uit de bloeitijd van de Britse ‘trad’ jazz, met vertegenwoordigers als Kenny Ball, Mr.Acker Bilk en vooral Chris Barber. Naast deze rode draad worden ook uitstapjes naar andere muziekstijlen niet geschuwd. Het repertoire wordt gebracht met muzikaal vakmanschap en een aanstekelijk enthousiasme waarmee duidelijk wordt dat deze muziek tijdloos is als die vanuit eigen beleving wordt gespeeld.

De bezetting is in de loop der jaren diverse malen gewijzigd maar in alle formaties en op alle cd’s is de typische Storyville sound te herkennen. In de huidige formatie wordt die bepaald door musici die tientallen jaren ervaring koppelen aan creativiteit en enthousiasme.

Het belooft een heerlijke middag te worden in het Peperhuis met de zeker in Enkhuizen zo geliefde onvervalste ‘trad’ jazz.

18-10 Herringtown Jazzband

Zondag 18 oktober 2020, 14.00 – 17.30 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 12, Enkhuizen

herringtown jazzband2020Bezetting:
Rob van Bergen -trompet, bugel, zang
Erwin Schoen -rieten, bluesharp, zang
Henk van der Veen -trombone, trompet, zang
Auke Veentra -banjo, gitaar, zang
Ruud Danckaarts -bas
Menno Deutekom -drums

De Herringtown Jazzband heeft zijn sporen reeds ruim verdiend en ziet de toekomst swingend tegemoet. De band is al ruim 40 jaar een vertrouwde verschijning in Enkhuizen en in de oude stijl jazzwereld. Het enthousiasme en vertrouwen in de band is tekenend voor deze jazz ambassadeurs van de Haringstad. Tijdens de vele succesvolle optredens in jazzclubs en op jazzfestivals in Nederland en in het buitenland is door de jaren heen altijd een eigen stijl herkenbaar geweest. Met als vaste ingrediënten: een afwisselend repertoire, stevige collectieven, uitbundige solo´s en eigen arrangementen. Veel heerlijke jazznummers staan op de playlist, waaronder een uiterst swingend You’re driving me crazy, het meeslepende The sunshine of your smile en een stuwende uitvoering van Running Wild. Het orkest treedt net zo makkelijk op in grote zalen als in een klein café, waar men bij voorkeur unplugged speelt en er een heel direct contact ontstaat met het publiek. De muzikanten voelen precies aan wat het publiek wil horen (en zien) en spelen daar voortdurend op in.
Zoals in de afgelopen swingende 40 jaar zullen de heren weer garant staan voor een vertrouwd middagje oude stijl jazz.

15-11 Eeco Swing & Boogie Express

Zondag 15 november 2020, 14.00 – 17.30 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 12, Enkhuizen

eeco swing boogie expressBezetting:
Eeco Rijken Rapp -piano
Bert Boeren -trombone
Thimo Niesterok -trompet
Edwin Corzilius -bas
Frits Landesbergen -drums
Frank Roberscheuten -klarinet en saxofoon

Sinds 2007 reist Eeco door heel Europa en de Verenigde Staten als solo-pianist. 10 jaar lang speelde hij voornamelijk klassieke muziek maar toen hij 17 jaar oud was stapte hij over naar jazz en boogie woogie. De fijne kneepjes heeft hij geleerd van jazzpianist Rob Agerbeek.. Geïnspireerd door grote namen als Monty Alexander, Professor Longhair, Count Basie, Earl Hines en Teddy Wilson heeft Eeco inmiddels een internationale reputatie opgebouwd. Naast boogie woogie speelt deze zeer talentvolle pianist overigens met dezelfde passie blues-, swing-, stride- en ragtime nummers.
Met zijn trio Boogielicious treedt Eeco regelmatig op in Duitsland en Zwitserland. In 2014 zag zijn nieuwste band Eeco Swing & Boogie Express het levenslicht. .
De uit zes man bestaande formatie van louter toppers in de Classic Jazz stelt ons met hun samenspel en solistische optredens een prachtig concert in het vooruitzicht!

Onze Sponsors:

* De Wit, Beeld, Geluid & Witgoed Enkhuizen * Gemeente Enkhuizen *

Nieuwsbrief Sgt Peppers Jazz-club

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wetenswaardigheden van de Sgt. Pepper’s Jazz Club meldt u dan aan voor de Nieuwsbrief