header2016

Programma

Planning 2019:

20-1 A tribute to the Max Collie Rhythm Aces GB/NL
24-2 Michel Pastre Quintet FR/NL
17-3 Ragstretch AUS/GB
23-3 Groovetakers (avondprogramma)
14-4 Gumbeaux
19-5 Jazzpiration en Lollapalooza
15-9 Swing Method
20-10 Metropolitan Roof Orchestra
26-10 It is Bluestime: The Blouzz
24-11 Jazz O Matic five & Herringtown Jazzband
15-12 Ragged Men

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

 

24-11 Jazz-O-Matic-Five en Herringtown Jazzband

Zondag 24 november 2019, 14.00 – 17.30 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 12, Enkhuizen.

Jazz O Matic Five 24112019 Jazz-O-Matic-Five
Bezetting:
Peter Ivan (cornet),
Ronald Janssen-Heijtmajer (altsax),
Ad Houtepen (bassax)
Hans de Bruijn (piano),
Tom Stuip (banjo).

De Jazz-O-Matic-Five is al meer dan 30 jaar een vaste waarde in het Europese traditional jazz circuit. Het orkest speelde op vele (inter)nationale festivals met hun unieke samenstelling van muziekinstrumenten. Door zijn bijzondere sound lijkt de band veel groter dan hij is en dat heeft de bijnaam ‘The World’s Smallest Big Band’ opgeleverd. Op het repertoire staan jazzstukken en evergreens uit de periode 1915-1940. De Jazz-O-Matic-Five heeft op talrijke binnen- en buitenlandse jazz-festivals succesvol opgetreden, in onder andere Breda, Askersund (Zweden), Biel (Zwitserland), Aruba, Essex (U.S.A.) en Kobe (Japan). Ook heeft het orkest getourd door de Golfstaten en Pakistan. De unieke sound van de Jazz-O-Matic Five is inmiddels vastgelegd op de cd’s ‘Happy Feet’ en ‘Clap Hands’.
Een optreden van de Jazz-O-Matic-Five staat garant voor onvervalste jazz, gespeeld door muzikanten die behoren tot de top van de Nederlandse oude stijl jazz scene.

herringtown jazzband logoHerringtown Jazzband
Bezetting:
Erwin Schoen  : klarinet, altsax,sopraansax, bluesharp, zang
Rob van Bergen (trompet, bugel, zang),
Henk van der Veen (trombone, trompet, zang),
Auke Veenstra (banjo, bluesgitaar, zang) 
Ruud Danckaarts (contrabas),
Berry Schuuring (slagwerk).

De middag wordt afgesloten door de Herringtown Jazzband, die al ruim 40 jaar een vertrouwde verschijning is in Enkhuizen en in de oude stijl jazzwereld.
Het enthousiasme en vertrouwen in de band is tekenend voor deze jazz ambassadeurs van de Haringstad. Door de jaren heen is altijd een eigen stijl herkenbaar geweest met als vaste ingrediënten: een afwisselend repertoire, stevige collectieven, uitbundige solo´s en eigen arrangementen. Veel heerlijke jazznummers staan op de playlist, waaronder een uiterst swingend You’re driving me crazy, het meeslepende The sunshine of your smile en een stuwende uitvoering van Running Wild. Het orkest treedt net zo makkelijk op in grote zalen als in een klein café, waar men bij voorkeur ‘unplugged’ speelt en er een heel direct contact ontstaat met het publiek. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig voor een middagje onvervalste traditionele jazz.

Aart Lub

15-12 Ragged Men

Zondag 15 december 2019, 14.00 – 17.30 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 12, Enkhuizen

ragged menBezetting:

Jos Reijnhout -trompet, vocaal
Coos Zwagerman -trombone, vocaal
Harm Hilligers -klarinet, altsax, vocaal
Jaap de Wit Sr. -bas
Hans Mantel -banjo
Jaap de Wit jr. -drums

Ragged Men neemt traditionele jazz, blues, gospel en ragtime uit het diepe zuiden van de Verenigde Staten mee de 21e eeuw in. Hun unieke geluid is niet onopgemerkt gebleven: met succes bestormen deze mannen dan ook al enige jaren de internationale jazzpodia. De stevige ‘groove’ van de ritmesectie en energieke blazerssectie maken stilzitten onmogelijk!
Onder de naam ‘The Revivalists’ is de basis voor deze band gelegd. Mede door de personele uitbreiding naar een zesmans formatie gaat de band sindsdien door het leven als Ragged Men, een verwijzing naar de bron van de jazz, ragtime, alsook naar het wilde leven in en om de jazzpodia heen.
Op hun eigen, onnavolgbare wijze winnen ze moeiteloos elk publiek voor zich.
Kortom: bij Ragged Men is de toekomst van traditionele jazz in goede handen.

Aart Lub

Onze Sponsors:

Hr. P.J. Scholten, Hoorn * De Wit, Beeld, Geluid & Witgoed Enkhuizen * Gemeente Enkhuizen *

Nieuwsbrief Sgt Peppers Jazz-club

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wetenswaardigheden van de Sgt. Pepper’s Jazz Club meldt u dan aan voor de Nieuwsbrief