header2016

Programma

Planning 2018:

21-1 Farmhouse Jazz& Blues Band
18-2 Bohém Ragtime Jazz Band (HON)
10-3 The Blouzz
18-3 The Vitality Jazz Band (GB)
15-4 The Green River Jass Band
13-5 Peter Faber & Band of Brothers

16-9 New Orleans Revival stompers
14-10 The Louis Armstrong Celebration Band
10-11 Just Wednesdat (avondprogramma)
18-11 Nils Conrad and his Amazing Jazzband
16-12 Basin Street Brawlers

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

 

14-10 The Louis Armstrong Celebration Band – The Roaring Twenties

Zondag 14 oktober 2018, 14.00 – 17.30 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 18, Enkhuizen

louisarmstrong celebration thBezetting:
Michael Varekamp -trompet, zang
Peter Verhas -klarinet
Eelco van Velzen -trombone
Harry Kanters -piano
Wouter Nouwens -banjo

Trompettist Michael Varekamp en pianist Harry Kanters hebben elkaar gevonden in het laten herleven van de fantastische muziek van Louis Armstrong. Deze omvat een tijdspanne van bijna 50 jaar. In Sgt Pepper’s Jazz-Club gaan zij zich toespitsen op de beginjaren van de carrière van Louis Armstrong, met zijn typische Hot Five bezetting met 3 blazers, zonder bas en drums. Hiervoor hebben Michael en Harry nog drie muzikanten gevonden, die deze stijl bestudeerd hebben, waarbij zelfs een aantal van de originele arrangementen kan worden gebracht.
In deze muzikale herbeleving van een van de meest invloedrijke jazzmuzikanten, is o.a. muziek te beluisteren uit de periode dat ‘Satchmo’ speelde in de Creole Jazz Band met Joe ‘King’ Oliver, maar ook van zijn samenwerking met Bix Beiderbecke, Hoagy Carmichael en uit zijn periode in de Fletcher Henderson band.
Michael Varekamp is naast een internationaal gelauwerde trompettist ook een fantastische zanger, die Louis Armstrong vanmiddag heel dichtbij zal weten te brengen.

10-11 Just Wednesday (avondprogramma)

Zaterdag 10 november 2018, 21.00 – 24.00 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 18, Enkhuizen.

just wednesday thBezetting:
Dayenne Stuyt -zang
Marijke Verbeek -zang
Hilly Teunissen -trompet
Niko Dol -alt-tenorsaxofoon
Marianne Beerenhout -altsaxofoon
Kees van Spronsen -gitaar
Radjoe Ramphal -piano
Rene Broerse -basgitaar
Eric van der Deure -drums

Na het succes van de eerste avondopenstelling van Sgt. Pepper’s Jazz-Club, kunt u zaterdagavond 10 november voor een tweede maal genieten van een onvervalste blues en soul night.
Deze keer met muziek van ‘eigen bodem’, door Just Wednesday. Een formatie uit West-Friesland die zich onderscheidt van andere bands, niet alleen vanwege de twee zangeressen en drie man sterke blazerssectie, maar zeker ook vanwege het repertoire. Een avondje luisteren naar Just Wednesday is een muzikale ontdekkingsreis langs verschillende stijlen van gecoverde blues, soul en funk muziek. Dit kunnen zowel hits van bekende artiesten zijn als onontdekte pareltjes uit genoemde genres.
Denk bijvoorbeeld aan muziek van de energieke Sharon Jones and the Dap-Kings, de allrounder Stevie Wonder, de onverwachte blues kant van Cindy Lauper of de eigenzinnige Amy Winehouse. En dat alles met 100% swing garantie.
Kom dus weer gezellig naar het Peperhuis en ‘dance like no one is watching’.

 

18-11 Nils Conrad And His Amazing Jazzband

Zondag 18 november 2018, 14.00 – 17.30 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 18, Enkhuizen

nils conrad thBezetting:
Koos van der Hout -trompet/zang
Marco Kuipers -tenor-,sopraansax/klarinet
Bas van Gestel -trombone, zang
Richard Endlich -banjo
Jos van Bueren -bas
Nils Conrad -drums

Deze formatie is een tribute band van de vermaarde Amazing Jazzband. Bandleider en - letterlijk - stuwende kracht was drummer Huub Jansen, die ongeveer 20 jaar met veel succes in binnen- en buitenland heeft rond gereisd. Huub werd beschouwd als een van de beste jazz drummers ter wereld. De oud bandleden van de Amazing Jazzband zijn na het overlijden van Huub niet verder gegaan in deze unieke bezetting. Een drummer met zo'n naam, drive en zo'n unieke stijl van spelen en performance leek namelijk niet te vervangen.
Totdat oud ‘Amazing’ bandlid Marco Kuipers een aantal jaren geleden drummer Nils Conrad in Duitsland tegenkwam. Deze jonge Duitse drummer heeft als kleine jongen les gehad van Huub en kwam regelmatig naar optredens van de Amazing Jazzband. In de loop der jaren heeft Nils zijn eigen stijl ontwikkeld, in combinatie met de vele specifieke drum-kneepjes waar Huub zo bekend om was. De voormalige bandleden van de Amazing Jazzband zijn door Nils zeer enthousiast geworden en besloten uiteindelijk de draad weer op te pakken, onder de naam: ‘Nils Conrad and his Amazing Jazzband’! Het bleek een gouden zet, de ‘klik’ met Nils was er meteen en de oude sound en drive van de Amazing Jazzband was weer aanwezig. De band werd vrijwel meteen geboekt op grote jazzfestivals in o.a. Dresden, Kiel, Breda en Gelsenkirchen. De ‘drive’ achter deze Tribute band is natuurlijk nog steeds Huub en de bandleden willen graag zijn stijl van jazzmuziek spelen in ere houden!

16-12 The Basin Street Brawlers

Zondag 16 december 2018, 14.00 – 17.30 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 18, Enkhuizen

basin street brawlersBezetting:
Peter Horsfall -trompet
Ewan Bleach -saxofoon
Malcolm Earle-Smith -trombone
Colin Good -piano
Martin Wheatley -banjo, gitaar

The Basin Street Brawlers is een top hot jazz ensemble uit London. ‘De muzikanten zijn stuk voor stuk meesters op hun instrumenten en swingen en ‘stompen’ zich een weg door de prachtige melodieën en rauwe rags uit de jaren ‘20 en ‘30 van de vorige eeuw, met de energie en zelfverzekerdheid van een stel Kansas City veteranen’ (The Sunday Times).
De band laat zich inspireren door verschillende jazz stromingen, inclusief de 'Chicago stijl', met bekende voorbeelden als de Louis Armstrong All-Stars, de Eddie Condon and Jack Teagarden bands en natuurlijk de Britse Alex Welsh band.
Hun eerste cd, 'It's Tight Like That', kreeg lovende kritieken en is door de BBC beschreven als 'world class musicianship'.
Het orkest heeft al in prestigieuze zalen opgetreden, zoals The Royal Albert Hall’s Elgar Room en The Holywell Music Room tijdens, onder meer, de London Swing Festival en de European Swing Dance Championships.
De ‘Brawlers’ weten precies hoe je het verleden tot leven brengt, dus kom naar het Peperhuis en laat u meevoeren door deze muzikale illusionisten.

Onze Sponsors:

Hr. P.J. Scholten, Hoorn * De Wit, Beeld, Geluid & Witgoed Enkhuizen * Gemeente Enkhuizen *

Nieuwsbrief Sgt Peppers Jazz-club

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wetenswaardigheden van de Sgt. Pepper’s Jazz Club meldt u dan aan voor de Nieuwsbrief