header2016

Programma

Planning 2019:

20-1 A tribute to the Max Collie Rhythm Aces GB/NL
24-2 Michel Pastre Quintet FR/NL
17-3 Ragstretch AUS/GB
23-3 Groovetakers (avondprogramma)
14-4 Blue River Jazz Band en Trio Sweet Silver
19-5 Jazzpiration en Lollapalooza

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

 

24-2 Michel Pastre Quintet FR/NL

michelpastre quintet smallZondag 24 februari 2019, 14.00 – 17.30 uur.
Het Peperhuis, Wierdijk 18, Enkhuizen.

Bezetting:
Michel Pastre -tenorsaxofoon
Malo Mazurié -trompet
Harry Kanters -piano
Sébastien Girardot -bas
Frederik van den Berghe -drums

Michel Pastre is misschien wel de belangrijkste tenorsaxofonist in Parijs. Hij speelt hoofdzakelijk in de traditionele swing stijl en in zijn spel komen de oude meesters als Lester Young en Coleman Hawkins weer tot leven. In het verleden heeft hij de Sydney Bechet prijs gewonnen. Naast zijn eigen Big Band met jaren ’30 swing muziek doet hij ook veel projecten; het meest recent het ‘Charlie Christian Project’ waarmee hij een prijs won van de l'Académie du Jazz en de Hot Club de France.
De jonge trompettist Malo Mazurié komt ieder jaar wel in de Belgische en Nederlandse contreien. Malo beheerst het, om in diverse stijlen te kunnen soleren en maakt altijd veel indruk met zijn soepele en virtuoze manier van spelen.
Michel en Malo worden begeleid door een trio rondom de Bredase pianist Harry Kanters, met de Frans/Australisch bassist Sebastien Girardot (inmiddels de meest gevraagde bassist in het Europese traditionele jazz circuit) en de bekende Gentse drummer Frederik Van den Berghe. Dit trio heeft al zeer veel internationale ervaring en is in staat om de solisten naar nog hogere sferen te leiden.

17-3 Ragstretch AUS/GB

ragstretchZondag 17 maart 2019, 14.00 – 17.30 uur.
Het Peperhuis, Wierdijk 18, Enkhuizen.

Bezetting:
Bjorn Ingelstam -trompet
Chris Tanner -klarinet
Shannon Barnett -trombone
Craig Fermanis -gitaar
Sam Anning -bas
Rajiv Jayaweera -drums

Ragstretch is een jazzband, gevormd door unieke jazztalenten, behorende tot een nieuwe generatie jazz musici uit Australië en Scandinavië. De formatie ontleent zijn naam aan de liefde van de muzikanten voor traditionele vormen van New Orleans en Ragtime muziek en levert een heel eigen geluid door een grote verscheidenheid aan invloeden. 

De veelzijdigheid van de groep is ongeëvenaard, met bandleden die hun inspiratie uit alle vormen van jazz halen, die zich uitstrekt van ‘Trad jazz’ via blues tot swing en stijlen ver daarbuiten.
Soms weet je al na twee refreinen hoe goed een band is. Dat overkomt het publiek ook bij een optreden van dit energieke collectief.
Energiek betekent in dit geval overigens niet hard en snel, alhoewel de band zeer goed in staat is om hele strakke tempo’s te spelen, maar dat ze expert zijn in het samenvoegen van enthousiasme en muzikaliteit.
Met Ragstretch gaan we terug, waar de jazzmuziek begon: in New Orleans. De 'rock-solid' ritmesectie is precies wat de uitzonderlijke solisten in de frontlinie nodig hebben. Bereid u voor op een middag swingende, stomende jazz en Ragstretch zorgt voor de rest.

 

23-3 Groovetakers - avondprogramma

groovetakers smallZaterdag 23 maart 2019, 21.00 – 24.00 uur.
Het Peperhuis, Wierdijk 18, Enkhuizen.

Bezetting:
Ber ‘Duke Berry’ van Zanen – gitaar en zang
Menko Paul – zang
Ed Bothoff – basgitaar en zang
Stefan Erents – drums

It’s Blues time!!. Vanavond zijn - vanaf negen uur - de gitaren gestemd, het podium stevig op de poten gezet en gaat het dak van het Peperhuis af door de Groovetakers. Deze formatie is niet de minste in zijn genre. Ze laten een mix horen, zoals ze het zelf noemen, van down-to-earth Chicago Blues, Texas Blues, foot stomping rhytm & blues tot hip shaking rock and roll.
En dat dit niet zomaar een losse opmerking is, blijkt onder meer uit een verslag in het Nederlandse blad Bluesmagazine: ‘De Groovetakers maken met hun energieke optreden hun belofte meer dan waar. Met mooi stem- en gitaargeluid van Ber van Zanen, zanger Menko Paul (wordt vergeleken met Kaz Lux van Brainbox), on the base en zang Ed Bothoff met daarbij de slagwerker Stefan Erents, werd dit optreden een heerlijke beleving, waar niet werd gelet op de lengte van de speellijst’.
What you see is what you get: muziek, blues en entertainment.

14-4 Blue River Jazz Band

blue river jazzbandZondag 14 april 2019, 14.00 - 17.30 uur.
Het Peperhuis, Wierdijk 12, Enkhuizen.

Bezetting: 

Robert Duis -kornet
Ton Damm -klarinet, saxen
Piet Glas -trombone
Louis Houët -piano
Wil van Schaik -contra-bas

Zang: Trio Sweet Silver

Sabine Harmsen, Marjolein Brinkman en Sabine van Oostveen

trio sweetsilver

De Blue River Jazz band is een ‘Hot Six’ formatie, geënt op de Hot Five en de Hot Seven van Louis Armstrong en gevormd door musici met grote ervaring in de vaderlandse jazz.
Vanmiddag kunt u getuige zijn van een unieke samenwerking met zangtrio Sweet Silver.
Dit betekent een muzikale cross-over van een swing act in de stijl van ‘The Andrew Sisters’ en ‘The Boswell Sisters’ en heerlijke jazz uit de ‘Roaring Twenties’. Wat te denken van bijvoorbeeld ‘At the Darktown Strutters Ball’, ‘Angry‘ en ‘After You’ve Gone’. Kortom klassiekers in een hedendaags jazzy jasje.
De samenwerking is reeds een groot succes gebleken en gewaardeerd met succesvolle optredens in nationale en Europese jazzclubs, waarbij het goed mogelijk is, dat het trio Sweet Silver, tussen de sets door, toegiften geeft in de vorm van een akoestische liedje, bij u aan tafel.

Meer artikelen...

  • 1
  • 2

Onze Sponsors:

Hr. P.J. Scholten, Hoorn * De Wit, Beeld, Geluid & Witgoed Enkhuizen * Gemeente Enkhuizen *

Nieuwsbrief Sgt Peppers Jazz-club

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wetenswaardigheden van de Sgt. Pepper’s Jazz Club meldt u dan aan voor de Nieuwsbrief