header2016

Programma

Planning 2020:

19-1 Oriental Jazzband
16-2 Four Stream New Orleans Jazzband
15-3 Freetime Old Dixie Jassband
19-4 Mardi Gras Jazzband (B)
17-5 Andors Jazzband
5-6-7 juni - 47ste Jazzfestival Enkhuizen
20-9 Storyville Jassband
18-10 Herringtown Jazzband
15-11 Scat Cats & Angela van Rijthoven
20-12 Lollapalooza & No Pressure Big Band "A Christmas Special"

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

 

16-2 Four Stream New Orleans Jazzband

Zondag 16 februari 2020, 14.00 – 17.30 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 12, Enkhuizen

four stream new orleans jazzbandBezetting: 
Dick Olij - trompet, zang
Ton Nas - klarinet, saxen
Jan Lebesque - trombone, zang
Hugo Jungen - piano, zang
Roeland Kolkmeijer - banjo
Peter Anders - contrabas
Ton Kolkman - drums, bluesharp, zang

Het orkest, opgericht in 1992, heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een geroutineerde jazzband. De band speelt New Orleans Revival jazz. Grote namen als George Lewis, Kid Howard en Dede Pierce zijn belangrijke voorbeelden. Tijdloze muziek maken in een sfeer van vrolijke, energieke, maar ook ontroerende klanken, daar ontlenen de muzikanten hun passie aan. De formatie bestaat uit ervaren muzikanten die naar eigen zeggen een band zijn voor alle sferen en gelegenheden. Kenmerkend voor de muziek is het gevoel en de timing, gecombineerd met een stevig en swingend New Orleans-ritme. Een optreden van de Four Stream New Orleans Jazzband is altijd een muzikale happening. De band kent inmiddels een trouwe schare liefhebbers en speelt regelmatig in Nederlandse jazzclubs en op festivals. De laatste jaren zijn ze ook bij onze oosterburen een graag geziene en gehoorde gast. Tien jaar geleden was de band voor het laatst te gast in onze jazzclub. Het is dus de hoogste tijd voor een hernieuwde kennismaking.  

15-3 Freetime Old Dixie Jassband

Zondag 15 maart 2020, 14.00 – 17.30 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 12, Enkhuizen.

freetime ODJB 2020Bezetting: 
Jos Reijnhout - trompet / zang
Tba - klarinet /altsaxofoon
Rob Vlam - trombone / zang
Piet de Wit - banjo
Jaap de Wit Sr. - bas / bassaxofoon / sousafoon
Pieter de Wit - drums

‘Een nieuwe lente en een nieuw geluid’. Deze bekende versregel past helemaal bij de Freetime Old Dixie Jassband. ‘Een nieuw geluid’ verwijst namelijk naar ‘oude herinneringen’ en die hebben vele mensen met de grondleggers van de Enkhuizer jazzscene.

De band viert volgend jaar haar gouden jubileum! en heeft nog altijd een grote aantrekkingskracht op een vaste groep trouwe supporters, die ieder optreden weer op hun wenken wordt bediend met onvervalste dixielandmuziek.

Door de jaren heen heeft de band heel wat leden zien komen en gaan, maar de ‘Freetime Sound’ is steeds bewaard gebleven. De mannen, in de vertrouwde shirts met de blauwe blokjes en de onvermoeibare multibassist in hun midden, nemen het publiek iedere keer weer mee op een nostalgische reis door de jazz, waarbij o.a. ragtime's, stomps, Latin-stukken en de blues de revue passeren. Mede hierdoor is een optreden van deze band een afwisselende happening. U bent van harte uitgenodigd voor een onvervalst middagje Enkhuizer jazz.

19-4 The Mardi Gras Jazzband (B)

Zondag 19 april 2020, 14.00 – 17.30 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 12, Enkhuizen.

mardi gras jazzband 2020Bezetting: 
Michel Simons - trompet
Jan ‘Magic’ Coppieters - klarinet
‘Papa’ Paul Callebaut - trombone/zang
Wim ‘Dix’ Decommer - piano
Mattias Hallin - banjo
Paul ‘Speedy’ de Bock - bas
Marnix de Boom - drums

Vanmiddag kunnen we weer genieten van onvervalste traditionele jazzmuziek.

The Mardi Gras Jazzband bestaat uit een zestal Grembergse (B) muzikale vrienden, die, in januari 1983, de band hebben opgericht. De naam verwijst naar Vastenavond in New Orleans, dé feestdag bij uitstek in de bakermat van de jazz.

De band was in de afgelopen jaren een graag gezien gast in diverse jazzclubs, waaronder drie keer in Enkhuizen en op festivals in België, Duitsland en Nederland. In de media zijn ze al eens beschreven als: ‘één van Belgisch meest populaire en succesvolle oudestijl jazzorkesten’.

The Mardi Gras Jazzband heeft gekozen voor een eigenzinnig repertoire, dat bij voorkeur bestaat uit minder gekende New Orleans klassiekers uit het begin van de 20ste Eeuw, met uitstapjes naar ragtime, blues en spirituals. Het geluid is vastgelegd op de cd ‘Lookin’ Fo’ Marie Laveau’. Een band zonder opsmuk, zoals we in West-Friesland zeggen, want voor de opnamen van de cd zijn de achtergrondgeluiden niet gecamoufleerd en in de studio is het geluid niet technisch ‘verfraaid’. Kortom een formatie die jazz speelt, zoals jazz bedoeld is. 

17-5 Andors Jazz Band

Zondag 17 mei 2020, 14.00 – 17.30.00 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 12, Enkhuizen.

andors jazzband 2020Bezetting:
Suzan Veneman - trompet
Ad Houtepen - kornet, klarinet, altsax, zang
Victor Bronsgeest - trombone, zang
Hans Bosch - sopraan, tenor- en baritonsax, klarinet
Floortje Smehuijzen - sopraansaxofoon, klarinet
Johan Lammers - banjo, gitaar
Hans Koppes - tuba
Rene Winter - drums

Vanaf de oprichting in 1978 richt Andors Jazz Band zich op de geweldige hot dance en jazzmuziek uit de jaren twintig en de vroege jaren dertig van de Twintigste Eeuw. De band gebruikt de originele arrangementen uit die tijd, maar ook eigen stijlgetrouwe arrangementen.

Zoals gewoon was in de beginjaren van de jazz, speelt de band akoestisch; alleen de aankondigingen en de zang zijn versterkt.

In een kwart eeuw is de band een graag geziene gast geworden op jazzfestivals in heel Europa en tijdens talloze tournees heeft de band opgetreden in tientallen Europese jazzclubs en volgden vele radio- en televisieopnamen. Andors Jazz Band heeft inmiddels een reputatie opgebouwd als een van de toonaangevende bands in de vroege jazzmuziek, met een groeiende, enthousiaste aanhang die deze muziek heeft herontdekt.

De leden van de band zijn ervaren musici met een voorliefde voor de muziek van legendarische orkesten uit die tijd, zoals die van Fletcher Henderson en Duke Ellington. Vanzelfsprekend is ook de presentatie van de band stijlgetrouw: de 'Roaring Twenties' herleven vanmiddag, opnieuw en op veler verzoek, muzikaal in het Peperhuis.

Aart Lub

20-9 Storyville Jassband

Zondag 20 september 2020, 14.00 – 17.30 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 12, Enkhuizen.

storyville jassbandBezetting:
Michel Muller - trompet, zang
Eugène de Bruijn - klarinet
Peter Dobbe - trombone, gitaar, zang
Tom Stuip - banjo, gitaar
Hein van Rooijen - bas
Stef Geurts  -drums

Het is alweer 7 jaar geleden dat de succesvolle Arnhemse formatie de Storyville Jassband voor het laatst te gast was in de Sgt. Pepper’s Jazz-Club. De band is opgericht op 4 januari 1959 en heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld van een Arnhemse tot een Nederlandse jazzband met internationale allure. Na ruim vijftig jaar zijn nog steeds de meeste stijl invloeden van de band afkomstig uit de bloeitijd van de Britse ‘trad’ jazz, met vertegenwoordigers als Kenny Ball, Mr.Acker Bilk en vooral Chris Barber. Naast deze rode draad worden ook uitstapjes naar andere muziekstijlen niet geschuwd. Het repertoire wordt gebracht met muzikaal vakmanschap en een aanstekelijk enthousiasme waarmee duidelijk wordt dat deze muziek tijdloos is als die vanuit eigen beleving wordt gespeeld.

De bezetting is in de loop der jaren diverse malen gewijzigd maar in alle formaties en op alle cd’s is de typische Storyville sound te herkennen. In de huidige formatie wordt die bepaald door musici die tientallen jaren ervaring koppelen aan creativiteit en enthousiasme.

Het belooft een heerlijke middag te worden in het Peperhuis met de zeker in Enkhuizen zo geliefde onvervalste ‘trad’ jazz.

Onze Sponsors:

* De Wit, Beeld, Geluid & Witgoed Enkhuizen * Gemeente Enkhuizen *

Nieuwsbrief Sgt Peppers Jazz-club

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wetenswaardigheden van de Sgt. Pepper’s Jazz Club meldt u dan aan voor de Nieuwsbrief