header2016

Programma

Planning 2018:

21-1 Farmhouse Jazz& Blues Band
18-2 Bohém Ragtime Jazz Band (HON)
10-3 The Blouzz
18-3 The Vitality Jazz Band (GB)
15-4 The Green River Jass Band
13-5 Peter Faber & Band of Brothers

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

 

21-01 Farmhouse Jazz& Blues Band

Zondag 21 januari 2018, 14.00 – 17.30 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 18, Enkhuizen

Farmhouse jazz and bluesband 2Bezetting:
Rob van Bergen -trompet, zang
Michiel Pos -saxofoon, gitaar
Hans van Wermeskerken -trombone
Gerard Travenier -banjo, gitaar
Ben Wever -bas
Cees Heegstra -drums

De opening van het nieuwe jazzclub seizoen is er gelijk een om met hoofdletters in uw agenda te zetten. De Farmhouse Jazz & Blues Band is in 1983 geformeerd vanuit een doorstart van een Nederlandse topformatie, te weten, de Stable Roof Jazzband. Het was dan ook niet vreemd dat de band zich al snel mocht verheugen in een grote populariteit in Nederland en daarbuiten. Zo speelt het orkest ook nu nog veel in Duitsland, Zwitserland en Luxemburg.
De sound van de ‘Farmhouse’ is leidend vanuit de Chris Barber Jazz & Blues Band. Dat schept hoge verwachtingen, maar de muzikanten weten dit volledig waar te maken vanuit hun muzikaliteit en passie voor de jazzmuziek.
Dit zestal uiterst gedreven muzikanten wil niets anders, dan de traditie van jazzmuziek voor het voetlicht brengen. Ze doen dit op zeer aanstekelijke wijze, zonder zich te bedienen van de gevreesde cliché’s en met ongebreidelde variatiedrift. Het repertoire bevat uieraard veel New Orleans jazz, maar de blues komt ook ruimschoots aan bod, evenals bluesrock en gospel.
Een optreden van de Farmhouse Jazz & Blues Band is, naar eigen zeggen, een onvergetelijk feest voor jong en oud, waarbij niemand stil kan blijven zitten en de dansers, als het ware, naar de dansvloer gezogen worden!
Aart Lub

18-02 Bohém Ragtime Jazz Band (HON)

Zondag 18 februari 2018, 14.00 – 17.30 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 18, Enkhuizen

bohemian ragtime jazz band 2Bezetting:
József Lebanov -trompet
Zoltán Mátrai -klarinet, saxen en fluit
Atilla Korb -trombone, kornet, bugel, piano, zang
Tamáz Ittzés -piano, viool, zang
Miklós Lázár -viool, zang
Csaba Hegedús -banjo, gitaar
József Török -tuba, bas
Alfréd Falusi -drums

Het optreden van de Bohém Ragtime Jazz Band betekent voor Sgt. Pepper’s Jazz-Club een primeur. Het is namelijk de eerste keer, dat een clubmiddag wordt opgeluisterd door een formatie uit Hongarije. En het is gelijk een band van hoog muzikaal niveau. De acht leden van de veelzijdige Bohém Ragtime Jazz Band bespelen tijdens hun optredens maar liefst twintig instrumenten en nemen het publiek mee terug naar de jaren tien, twintig en dertig van de vorige eeuw.
De band is sinds de oprichting in 1985, verschenen op de grootste jazzfestivals in Europa en Noord-Amerika, waaronder Montreux, Pori, Breda, Ascona, Bude, Rimini en Berlijn.
Naast het focussen op ragtime, New Orleans jazz, dixieland, early swing en à cappella spirituals, vormen oude Hongaarse jazznummers een integraal en belangrijk onderdeel van het repertoire.
‘Hit the note twice’, is de lijfspreuk voor de ragtime, die begin vorige eeuw veel werd gespeeld in clubs en bars in New Orleans, door zwarte pianisten. Ook in de jazz revivalperiode in de jaren vijftig van de twintigste eeuw, was de muziek uit de ragtimeperiode vaak te horen in bewerking voor dixielandorkesten. In Europa heeft met name Chris Barber zich sterk ingezet voor de ragtime.
Dat de heren hun sporen hebben verdiend blijkt uit een uitspraak van ragtime koningin Mimi Blais: “A bunch of wonderful and dynamic musicians, fun to watch and great to listen to”
Kortom een uniek optreden dat u niet mag missen.
Aart Lub

10-03 The Blouzz

In afwijking van de reguliere jazzmiddagen nu eens een zaterdagavond programma met daarin voor de liefhebbers vette blues.

Zaterdag 10 maart 2018, 21.00 – 24.00 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 18, Enkhuizen

blouzzBezetting:
Erna van Es -zang
Els van Zelm -zang
Ab Demmendal -bluesharp, zang
Bert Afink -bas
Rob Blom -gitaar
Roel Trompert - keyboard
Jacques Kueter -drums

Tijdens de eerste avond openstelling van de jazzclub in dit seizoen, kunt u genieten van heerlijke swingende muziek over de volle bandbreedte van de blues. De formatie The Blouzz uit Alkmaar, neemt u mee langs bekende nummers van - onder andere - Eric Clapton, Amy Winehouse, Fleetwood Mac en Billie Holiday, maar ook van Beth Hart, Imelda May, John Mayer, Ray Charles en BB King. De muzikanten hebben allen een ruime ervaring in de muziek. Zo speelden zij in diverse top 40 formaties uit Noord-Holland, blues bands, gospelband en Big bands. De blues bracht dit gezelschap uiteindelijk in 2014 bij elkaar. Het brede spectrum van deze muziek geeft de bandleden volop inspiratie om heerlijke swingende blues te spelen... recht uit het hart... en met de karakteristieke ‘Blouzz’ drive. Dat belooft dus een ouderwetse zaterdagavond te worden, waarbij de blue suede shoes weer uit de kast gehaald kunnen worden.

18-03 The Vitality Jazz Band (GB)

Zondag 18 maart 2018, 14.00 – 17.30 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 18, Enkhuizen

vitality fiveBezetting:
Michael Mc Quaid -trompet, klarinet, saxofoon
David Horniblow -klarinet, saxen
Martin Wheatley -banjo, gitaar
Andrew Oliver -piano
Nicholas D. Ball -drums, percussie

‘The most authentic and specialist performers of genuine 1920’s Hot Jazz and Stomps!’
De Vitality Five is in 2015 ontstaan uit een reeks informele workshopsessies in Zuid-Londen en is een all-stars quintet, dat zich toelegt op het uitvoeren en opnemen van authentieke jazzformaties uit de jaren twintig van de vorige eeuw. Ze zijn gespecialiseerd in zogenoemde 'hot stomps', waarbij ze inspiratie halen uit opnamen van de California Ramblers, Jelly Roll Morton's Red Hot Peppers en vele anderen.
Een voorbeeld van de muziekstijl is het nummer ‘Has Anybody Seen My Girl? (Five Foot Two, Eyes of Blue)’, dat in de jaren twintig bekend werd door de California Ramblers met onder meer de broers Jimmy en Tommy Dorsey.
De formatie bestaat uit virtuoze muzikanten uit Groot-Brittannië, de VS en Australië. Sinds hun recente oprichting hebben ze, naast optredens op festivals en tours door de UK en Europa, ook al live gespeeld op BBC Radio Three.


roaring twentiesHet belooft een nostalgische middag te worden, waarin u wordt meegevoerd naar de sfeer van de roerige jaren twintig.

Aart lub

  • 1
  • 2

Onze Sponsors:

Hr. P.J. Scholten, Hoorn * De Wit, Beeld, Geluid & Witgoed Enkhuizen * Gemeente Enkhuizen *

Nieuwsbrief Sgt Peppers Jazz-club

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wetenswaardigheden van de Sgt. Pepper’s Jazz Club meldt u dan aan voor de Nieuwsbrief