header2016

Programma

Planning 2020:

19-1 Oriental Jazzband
16-2 Four Stream New Orleans Jazzband
15-3 Freetime Old Dixie Jassband
19-4 Mardi Gras Jazzband (B)
17-5 Andors Jazzband
5-6-7 juni - 47ste Jazzfestival Enkhuizen
20-9 Storyville Jassband
18-10 Herringtown Jazzband
15-11 Eeco Sing & Boogie Express
20-12 Lollapalooza en Sgt. Pepper's Rhythm Aces

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

18-10 Herringtown Jazzband

Zondag 18 oktober 2020, 14.00 – 17.30 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 12, Enkhuizen

herringtown jazzband2020Bezetting:
Rob van Bergen -trompet, bugel, zang
Erwin Schoen -rieten, bluesharp, zang
Henk van der Veen -trombone, trompet, zang
Auke Veentra -banjo, gitaar, zang
Ruud Danckaarts -bas
Menno Deutekom -drums

De Herringtown Jazzband heeft zijn sporen reeds ruim verdiend en ziet de toekomst swingend tegemoet. De band is al ruim 40 jaar een vertrouwde verschijning in Enkhuizen en in de oude stijl jazzwereld. Het enthousiasme en vertrouwen in de band is tekenend voor deze jazz ambassadeurs van de Haringstad. Tijdens de vele succesvolle optredens in jazzclubs en op jazzfestivals in Nederland en in het buitenland is door de jaren heen altijd een eigen stijl herkenbaar geweest. Met als vaste ingrediënten: een afwisselend repertoire, stevige collectieven, uitbundige solo´s en eigen arrangementen. Veel heerlijke jazznummers staan op de playlist, waaronder een uiterst swingend You’re driving me crazy, het meeslepende The sunshine of your smile en een stuwende uitvoering van Running Wild. Het orkest treedt net zo makkelijk op in grote zalen als in een klein café, waar men bij voorkeur unplugged speelt en er een heel direct contact ontstaat met het publiek. De muzikanten voelen precies aan wat het publiek wil horen (en zien) en spelen daar voortdurend op in.
Zoals in de afgelopen swingende 40 jaar zullen de heren weer garant staan voor een vertrouwd middagje oude stijl jazz.

15-11 Eeco Swing & Boogie Express

Zondag 15 november 2020, 14.00 – 17.30 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 12, Enkhuizen

eeco swing boogie expressBezetting:
Eeco Rijken Rapp -piano
Bert Boeren -trombone
Thimo Niesterok -trompet
Edwin Corzilius -bas
Frits Landesbergen -drums
Frank Roberscheuten -klarinet en saxofoon

Sinds 2007 reist Eeco door heel Europa en de Verenigde Staten als solo-pianist. 10 jaar lang speelde hij voornamelijk klassieke muziek maar toen hij 17 jaar oud was stapte hij over naar jazz en boogie woogie. De fijne kneepjes heeft hij geleerd van jazzpianist Rob Agerbeek.. Geïnspireerd door grote namen als Monty Alexander, Professor Longhair, Count Basie, Earl Hines en Teddy Wilson heeft Eeco inmiddels een internationale reputatie opgebouwd. Naast boogie woogie speelt deze zeer talentvolle pianist overigens met dezelfde passie blues-, swing-, stride- en ragtime nummers.
Met zijn trio Boogielicious treedt Eeco regelmatig op in Duitsland en Zwitserland. In 2014 zag zijn nieuwste band Eeco Swing & Boogie Express het levenslicht. .
De uit zes man bestaande formatie van louter toppers in de Classic Jazz stelt ons met hun samenspel en solistische optredens een prachtig concert in het vooruitzicht!

20-12 Sgt.Pepper's Rhytm Aces & Lollapalooza

Zondag 20 december 2020, 14.00 – 17.30 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 12, Enkhuizen

Sgt. Pepper's rhytm aces en Engelse vriendenSgt. Pepper’s Rhythm Aces
Bezetting:
Edwin Jans, trompet, vocaal
Jonny Boston, klarinet-tenorsax, vocaal
Sam Verbeek, trombone, vocaal
Piet de Wit, banjo
Jaap de Wit sr., stringbas
Jaap de Wit jr., drums, vocaal

Tijdens het bijna ter perse gaan van dit blad, kwam het bericht dat de geplande No Presssure Bigband niet zal optreden zoals gepland. Oorzaak hiervan is het Coronavirus waardoor deze band, mede door het aantal muzikanten, niet kan repeteren. Jammer, maar het goede bericht is dat zij hun Kerstprogramma in december 2021 alsnog op de club ten gehore zullen brengen.
Goed, dat werd dus even zoeken naar een vervangende band en wat goed is hoef je niet van ver te halen: Sgt. Pepper’s Rhythm Aces. Dit huisorkest, of muzikaal clubproject, heeft al meerdere keren op de bühne gestaan in wisselende samenstellingen. Met als resultaat een superswingend geheel. Na wat bellen en wederzijdse verzoeken “wie wil graag met wie”, is de basis gelegd. Lollapalooza trapt die middag af en de volgende bekenden gaat u zien en horen:

lollapaloozaLollapalooza
Bezetting:
Richard Heeres (trompet)
Jeroen Knukkel (klarinet)
Wim Bijl (trombone)
Petra de Jong(banjo)
Remco de Jong (bas) 
Aart Lub (drums)

De middag wordt afgesloten door Lollapalooza. Een opvallende formatie, die met passie traditionele New-Orleans jazz speelt. Samen met een flinke dosis humor zorgt de band voor een opmerkelijke eigen sound, want wat er in zit wil eruit. Of het nu een swingend tradjazz nummer is, een meeslepende gospel of vette blues, je herkent direct de sound van dit unieke collectief. ‘What you see is what you get’. Dus geen fancy arrangementen, maar authentieke jazzmuziek, die altijd vers van de pers wordt gespeeld en het publiek weet vast te houden in een tijdloos moment.

 

Onze Sponsors:

* De Wit, Beeld, Geluid & Witgoed Enkhuizen * Gemeente Enkhuizen *

Nieuwsbrief Sgt Peppers Jazz-club

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wetenswaardigheden van de Sgt. Pepper’s Jazz Club meldt u dan aan voor de Nieuwsbrief