header2016

Programma

Planning 2018:

21-1 Farmhouse Jazz& Blues Band
18-2 Bohém Ragtime Jazz Band (HON)
10-3 The Blouzz
18-3 The Vitality Jazz Band (GB)
15-4 The Green River Jass Band
13-5 Peter Faber & Band of Brothers

16-9 New Orleans Revival stompers
14-10 The Louis Armstrong Celebration Band
10-11 Just Wednesdat (avondprogramma)
18-11 Nils Conrad and his Amazing Jazzband
16-12 Basin Street Brawlers

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

 

18-11 Nils Conrad And His Amazing Jazzband

Zondag 18 november 2018, 14.00 – 17.30 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 18, Enkhuizen

nils conrad thBezetting:
Koos van der Hout -trompet/zang
Marco Kuipers -tenor-,sopraansax/klarinet
Bas van Gestel -trombone, zang
Richard Endlich -banjo
Jos van Bueren -bas
Nils Conrad -drums

Deze formatie is een tribute band van de vermaarde Amazing Jazzband. Bandleider en - letterlijk - stuwende kracht was drummer Huub Jansen, die ongeveer 20 jaar met veel succes in binnen- en buitenland heeft rond gereisd. Huub werd beschouwd als een van de beste jazz drummers ter wereld. De oud bandleden van de Amazing Jazzband zijn na het overlijden van Huub niet verder gegaan in deze unieke bezetting. Een drummer met zo'n naam, drive en zo'n unieke stijl van spelen en performance leek namelijk niet te vervangen.
Totdat oud ‘Amazing’ bandlid Marco Kuipers een aantal jaren geleden drummer Nils Conrad in Duitsland tegenkwam. Deze jonge Duitse drummer heeft als kleine jongen les gehad van Huub en kwam regelmatig naar optredens van de Amazing Jazzband. In de loop der jaren heeft Nils zijn eigen stijl ontwikkeld, in combinatie met de vele specifieke drum-kneepjes waar Huub zo bekend om was. De voormalige bandleden van de Amazing Jazzband zijn door Nils zeer enthousiast geworden en besloten uiteindelijk de draad weer op te pakken, onder de naam: ‘Nils Conrad and his Amazing Jazzband’! Het bleek een gouden zet, de ‘klik’ met Nils was er meteen en de oude sound en drive van de Amazing Jazzband was weer aanwezig. De band werd vrijwel meteen geboekt op grote jazzfestivals in o.a. Dresden, Kiel, Breda en Gelsenkirchen. De ‘drive’ achter deze Tribute band is natuurlijk nog steeds Huub en de bandleden willen graag zijn stijl van jazzmuziek spelen in ere houden!

16-12 The Basin Street Brawlers

Zondag 16 december 2018, 14.00 – 17.30 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 18, Enkhuizen

basin street brawlersBezetting:
Peter Horsfall -trompet
Ewan Bleach -saxofoon
Malcolm Earle-Smith -trombone
Colin Good -piano
Martin Wheatley -banjo, gitaar

The Basin Street Brawlers is een top hot jazz ensemble uit London. ‘De muzikanten zijn stuk voor stuk meesters op hun instrumenten en swingen en ‘stompen’ zich een weg door de prachtige melodieën en rauwe rags uit de jaren ‘20 en ‘30 van de vorige eeuw, met de energie en zelfverzekerdheid van een stel Kansas City veteranen’ (The Sunday Times).
De band laat zich inspireren door verschillende jazz stromingen, inclusief de 'Chicago stijl', met bekende voorbeelden als de Louis Armstrong All-Stars, de Eddie Condon and Jack Teagarden bands en natuurlijk de Britse Alex Welsh band.
Hun eerste cd, 'It's Tight Like That', kreeg lovende kritieken en is door de BBC beschreven als 'world class musicianship'.
Het orkest heeft al in prestigieuze zalen opgetreden, zoals The Royal Albert Hall’s Elgar Room en The Holywell Music Room tijdens, onder meer, de London Swing Festival en de European Swing Dance Championships.
De ‘Brawlers’ weten precies hoe je het verleden tot leven brengt, dus kom naar het Peperhuis en laat u meevoeren door deze muzikale illusionisten.

Onze Sponsors:

Hr. P.J. Scholten, Hoorn * De Wit, Beeld, Geluid & Witgoed Enkhuizen * Gemeente Enkhuizen *

Nieuwsbrief Sgt Peppers Jazz-club

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wetenswaardigheden van de Sgt. Pepper’s Jazz Club meldt u dan aan voor de Nieuwsbrief