16-04-2023 The Never Mind Jazz Band

Zondag 16 april 2023, 14.00 – 17.00 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 12, Enkhuizen

never mind jazz bandBezetting:

Henk Velema - cornet, voicewhistle, zang
Peter Biemans - trombone, klarinet, zang
Aad van Erp - klarinet, altsax, sopraansax, sopranino fluit, zang
Nol van Iersel - banjo, zang, zakelijk leider
Joris Nieuwendijk - bastuba
Christ Vingerhoets - drums
Han Strijbos - geluidstechniek

Anders dan de naam doet vermoeden, staat de Never Mind Jazz Band (NMJB) wel degelijk voor een serieuze aanpak van de jazz uit de jaren twintig, met daarbij het accent op de gloriejaren 1925-1929.
Het opvallende repertoire strekt zich uit van de kleinere bands van Armstrong, King Oliver, Jelly Roll Morton, Jabbo Smith en Bix Beiderbecke, tot aan de vroege bigbands zoals Fletcher Henderson, McKinney’s Cotton Pickers, Clarence Williams, Paul Whiteman en Duke Ellington. De originelen zijn zodanig ‘teruggearrangeerd’ naar de 6-mans bezetting, dat de band af en toe als tweemaal zo groot klinkt.
De NMJB is een graag geziene gast in jazzclubs en is regelmatig te vinden op festivals in heel Europa. Zo heeft de band in haar rijke 46-jarig! bestaan onder meer op het North Sea Jazzfestival gespeeld en tijdens jazzfestivals in Hongarije, Denemarken, Frankrijk en Italië.
De muzikanten maken al lange tijd deel uit van deze formatie. De grote stabiliteit in bezetting heeft geleid tot een gestage muzikale groei en daarmee tot wat de Never Mind Jazz Band nu is: een alom gewaardeerde classic jazz band, met een repertoire, dat de originelen uit de jaren twintig in hun waarde laat, maar onmiskenbaar het eigen geluid door laat klinken.

Nieuwsbrief

Sgt. Peppers Jazz-CLub

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wetenswaardigheden van de Sgt. Pepper’s Jazz Club meldt u dan aan voor de Nieuwsbrief


©Copyright Digital-Dreams webdesign - Alle rechten voorbehouden.
www.digital-dreams.nl