14-05-2023 The Bourbon Street Stompers (Dld)

Zondag 14 mei 2023, 14.00 – 17.00 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 12, Enkhuizen

bourbon street stompersBezetting:

Gunnar Sachs -trompet, cornet
Olaf Kalytta -trombone
Helge Sachs -klarinet, saxofoon
Carsten Bernoth -piano
René Richter -banjo
Daniel Wehsarg -bas
Axel P. Stephan -drums

De Bourbon Street Stompers zijn in mei 1993 opgericht in Essen (Duitsland), toen de bandleden nog tieners waren die hun opleiding afrondden. De huidige bezetting speelt al meer dan 20 jaar samen. De band is vanaf de start trouw gebleven aan de klassieke New Orleans jazz stijl en speelt met trots de muziek van de grondleggers van de jazz, zoals Jelly Roll Morton, King Oliver, Louis Armstrong en Duke Ellington.
De band heeft inmiddels op vele podia in Europa gespeeld en heeft daarvoor lovende recensies gekregen zoals: "One of the hottest young New Orleans bands in Europe" (Advisory Board of the 21st Starbucks International Jazzfestival Birmingham, 2005) en "The best classic New Orleans jazz group in Europe, if not the World “(Concerten Costa Blanca Spanje, 2014). Een hoogtepunt van de band was de uitnodiging in 2008 voor het prestigieuze French Quarter Festival in New Orleans.
Naast vele optredens heeft het orkest ook meerdere cd’s opgenomen waaronder een met jazzvocalisten Elisabeth ‘Betty’ Berent uit Hamburg en Joshua Stewart uit New Orleans.
Kortom: deze formatie is helemaal thuis in de oorspronkelijke jazzmuziek en neemt u vanmiddag in beeld en geluid mee terug naar de roerige jaren twintig.
Aart Lub

Nieuwsbrief

Sgt. Peppers Jazz-CLub

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wetenswaardigheden van de Sgt. Pepper’s Jazz Club meldt u dan aan voor de Nieuwsbrief


©Copyright Digital-Dreams webdesign - Alle rechten voorbehouden.
www.digital-dreams.nl