13-11-2022 BigBand No PressSure & Sgt. Pepper’s Rhythm Aces

Zondag 13 november 2022, 14.00 – 16.00 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 12, Enkhuizen

Bigband No PressSure

nopresssure2022Bezetting
Saxofoonsectie: - Marjan Doornbosch, Annette Hof, Niek Hof, Nico Snel,
Trompetsectie: - Kees Wit, Arne Doodeman, Rob Knol, Jurie de Boer, Maarten Wijdenes
Trombonesectie: - Joop Kreuk, Dick Tool, Dick Degeling, Danny de Vries
Ritmesectie - Joop Slager, Joop Berends van Loenen, Lianne Bakker, Joram Pinxteren
Zang: - Dayenne Stuyt, Jurie de Boer
Dirigent: -Jeroen Woelders

Deze middag een geweldig dubbelconcert met onvervalste swing en trad jazz.
In de jaren dertig en veertig van de 20e eeuw kenden bigbands veel succes in de periode van de swing. Ook tijdens en na de oorlog bleven velen van hen opwindende dansmuziek maken. No PressSure is een succesvolle bigband uit West-Friesland die het geluid van bekende bigbands onder leiding van o.a. Glenn Miller, Duke Ellington en Count Basey doet herleven. Naast de ‘klassieke’ bigband nummers schakelt No PressSure moeiteloos over op het jazzy repertoire dat tegenwoordig door zangers als Michael Bublé populair is geworden. Dit hedendaagse bigband geluid, met nummers als: ‘The lady is a tramp’, Have you met miss Jones’ en ‘I've got you under my skin’, wordt voor een belangrijk gedeelte bepaald door zanger Jurie de Boer uit Enkhuizen. Uit welk tijdsgewricht de nummers ook komen No PressSure weet ze allemaal uit te voeren in de overbekende swing stijl.

Sgt. Pepper’s Rhythm Aces

sgt peppers rhythm aces2022De middag wordt afgesloten door de projectband van de jazzclub: Sgt. Pepper’s Rhythm Aces. Niet voor de eerste keer, maar wel met enkele nieuwe gezichten. De band wordt gevoed door de Engelse tradjazz met een scheut New Orleans-saus en heeft zich duidelijk laten inspireren door de Max Collie Rhythm Aces en Phil Mason’s New Orleans All Stars.
De ritme sectie is in handen van de Enkhuizer jazzfamilie De Wit (Piet en Jaap Sr.&Jr.) De voorhoede bestaat vanmiddag uit Edwin Jans op kornet en Sam Verbeek op trombone. Speciale gast is Jonny Boston. De in Groot-Brittannië geboren saxofonist, klarinettist en zanger Jonny Boston heeft veel gereisd in zijn leven. Hij debuteerde op 15-jarige leeftijd met het Bahrain Jazz Quartet in het Midden-Oosten. De legendarische kornetist Phil Mason hoorde hem daarna op 18-jarige leeftijd spelen in de Londonse Underground, wat leidde tot tournees door heel Europa met de Max Collie Rhythm Aces en later met de band van Phil.
Kortom: U kunt zich alvast opmaken voor een spetterende jazzmiddag!

Aart Lub

Nieuwsbrief

Sgt. Peppers Jazz CLub

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wetenswaardigheden van de Sgt. Pepper’s Jazz Club meldt u dan aan voor de Nieuwsbrief


©Copyright Digital-Dreams webdesign - Alle rechten voorbehouden.
www.digital-dreams.nl