02-10-2022 Jazz Connection & Lollapalooza

Zondag 2 oktober 2022, 14.00 – 17.30 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 12, Enkhuizen

jazz connection 2022Jazz Connection

Jurgen Feskens: -trompet/bugel/zang
Peter van Steen: -trombone
Rob Henneveld: -saxen/klarinet
Bart Maassen: -piano
Bart Wouters: -bas/zang
Robbert v. Kalmthout: -drums

Het jubileumjaar van Sgt Pepper’s Jazz-Club wordt swingend geopend door de gerenommeerde Swingformatie Jazz Conection uit Breda. Sinds de oprichting in 1990 swingt, stampt en spettert de band met een geoliede Jazz & Jive show door Europa. Zo stonden ze al een week lang op het beroemde Ascona Jazzfestival in Zwitserland en toerde de band onder meer door China en Maleisië. Ook werden grote festivals aangedaan in Rusland, Servië en Bulgarije. In Enkhuizen is de formatie inmiddels een bekend gezicht, na zeer succesvolle optredens in onze jazzclub (winnaar jazz award 2009!) en tijdens de 42e editie van het jazzfestival.
Jazz Connection is een groot navolger van de Jump & Jive stijl, die zo’n vijftig jaar geleden in de Verenigde Staten van Amerika enorm populair werd. Met songs van o.a. Louis Jordan en Louis Prima, zoals ‘Is you is or is you ain’t my baby’, ‘Just a Gigolo’ en ‘Jumpin’ Jive’, brengen ze een ‘revival’ van de beste en meest spraakmakende sterren uit deze woelig periode in de jazz.

Lollapaloozalollapalooza 2022

Richard Heeres -trompet/zang
Wim Bijl: -trombone/zang
Jeroen Knukkel: -klarinet
Petra de Jong: -banjo
Remco de Jong: -bas
Aart Lub: -drums

Lollapalooza, een opvallende formatie die met passie traditionele New-Orleans jazz speelt, ‘trapt de middag af’. Samen met een flinke dosis humor zorgt de band voor een opmerkelijk eigen sound, want wat er in zit wil eruit. Of het nu een swingend tradjazz nummer is, een meeslepende gospel of vette blues, je herkent direct de sound van dit unieke collectief.
What you see is what you get. Dus geen fancy arrangementen maar authentieke jazzmuziek dat altijd vers van de pers wordt gespeeld en het publiek weet vast te houden in een tijdloos moment.
Het beloofd dus een ouderwets gezellige middag te worden met onvervalste New Orleans tradjazz van Henkhuzer bodem en Swing van internationaal niveau.

Aart Lub

Nieuwsbrief

Sgt. Peppers Jazz CLub

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wetenswaardigheden van de Sgt. Pepper’s Jazz Club meldt u dan aan voor de Nieuwsbrief


©Copyright Digital-Dreams webdesign - Alle rechten voorbehouden.
www.digital-dreams.nl