Programma

Planning 2022:
20 maart - Eeco Swing & Boogie Express (Int)
7 april - "Theatershow Ministry of Jazz"
1 mei - Mardi Gras Jazzband (B)
15 mei - Nils Conrad Amazing Jazzband (Int)
10-11-12 juni - 47e Int. Jazzfestival Enkhuizen
18 september - Louis Armstrong Celebration Band
2 oktober - Lollapalooza & Jazz Connection
16 oktober - Hot Revival Stompers
13 november - No Presssure Big Band & Sgt. Pepper's Rhythm Aces (Int)
11 december - South West Oldtime All Stars (Dld) & Freetime Old Dixie Jassband

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

02-10-2022 Jazz Connection & Lollapalooza

Zondag 2 oktober 2022, 14.00 – 17.30 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 12, Enkhuizen

jazz connection 2022Jazz Connection

Jurgen Feskens: -trompet/bugel/zang
Peter van Steen: -trombone
Rob Henneveld: -saxen/klarinet
Bart Maassen: -piano
Bart Wouters: -bas/zang
Robbert v. Kalmthout: -drums

Het jubileumjaar van Sgt Pepper’s Jazz-Club wordt swingend geopend door de gerenommeerde Swingformatie Jazz Conection uit Breda. Sinds de oprichting in 1990 swingt, stampt en spettert de band met een geoliede Jazz & Jive show door Europa. Zo stonden ze al een week lang op het beroemde Ascona Jazzfestival in Zwitserland en toerde de band onder meer door China en Maleisië. Ook werden grote festivals aangedaan in Rusland, Servië en Bulgarije. In Enkhuizen is de formatie inmiddels een bekend gezicht, na zeer succesvolle optredens in onze jazzclub (winnaar jazz award 2009!) en tijdens de 42e editie van het jazzfestival.
Jazz Connection is een groot navolger van de Jump & Jive stijl, die zo’n vijftig jaar geleden in de Verenigde Staten van Amerika enorm populair werd. Met songs van o.a. Louis Jordan en Louis Prima, zoals ‘Is you is or is you ain’t my baby’, ‘Just a Gigolo’ en ‘Jumpin’ Jive’, brengen ze een ‘revival’ van de beste en meest spraakmakende sterren uit deze woelig periode in de jazz.

Lollapaloozalollapalooza 2022

Richard Heeres -trompet/zang
Wim Bijl: -trombone/zang
Jeroen Knukkel: -klarinet
Petra de Jong: -banjo
Remco de Jong: -bas
Aart Lub: -drums

Lollapalooza, een opvallende formatie die met passie traditionele New-Orleans jazz speelt, ‘trapt de middag af’. Samen met een flinke dosis humor zorgt de band voor een opmerkelijk eigen sound, want wat er in zit wil eruit. Of het nu een swingend tradjazz nummer is, een meeslepende gospel of vette blues, je herkent direct de sound van dit unieke collectief.
What you see is what you get. Dus geen fancy arrangementen maar authentieke jazzmuziek dat altijd vers van de pers wordt gespeeld en het publiek weet vast te houden in een tijdloos moment.
Het beloofd dus een ouderwets gezellige middag te worden met onvervalste New Orleans tradjazz van Henkhuzer bodem en Swing van internationaal niveau.

Aart Lub

16-10-2022 The Hot Revival Stompers

Zondag 16 oktober 2022, 14.00 – 17.30 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 12, Enkhuizen

hot revival stompersBezetting:
Edwin Jans -kornet
Jeroen Knukkel -klarinet
Barry Woestenburg -trombone
Hans Mantel -banjo, gitaar
Jaap de Wit sr . -contrabas
Jaap de Wit jr. -drums

Na een pauze van 14 jaar zijn ze terug! Tot 2007 speelde deze Enkhuizer band op vele podia zowel nationaal als internationaal. Ze stonden bekend om hun stevige bounce, hun gevarieerde repertoire en hun eigen sound die het best omschreven kan worden als een mix van New Orleans Revival en Trad Jazz. Hun geweldige ritmesectie was ijzersterk en stuwde de frontlinie naar grote hoogte. Het resultaat was een heerlijk uitgebalanceerde formatie in de collectieven met individueel verrassende en krachtige solo’s.
In de 14 jaar radiostilte bleef de band contact houden. Ze speelden een aantal keren samen in verschillende bezettingen o.a. tijdens een reünieconcert. Uiteindelijk hebben ze de beslissing genomen om weer bij elkaar te komen. De line-up is iets gewijzigd ten opzichte van jaren geleden, maar het resultaat is zoals we het kennen uit de ‘oude tijden’. Het belooft dan ook vanmiddag weer een good old ‘Stompers’ middagje te worden. Komt dat zien!
Aart Lub

13-11-2022 BigBand No PressSure & Sgt. Pepper’s Rhythm Aces

Zondag 13 november 2022, 14.00 – 16.00 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 12, Enkhuizen

Bigband No PressSure

nopresssure2022Bezetting
Saxofoonsectie: - Marjan Doornbosch, Annette Hof, Niek Hof, Nico Snel,
Trompetsectie: - Kees Wit, Arne Doodeman, Rob Knol, Jurie de Boer, Maarten Wijdenes
Trombonesectie: - Joop Kreuk, Dick Tool, Dick Degeling, Danny de Vries
Ritmesectie - Joop Slager, Joop Berends van Loenen, Lianne Bakker, Joram Pinxteren
Zang: - Dayenne Stuyt, Jurie de Boer
Dirigent: -Jeroen Woelders

Deze middag een geweldig dubbelconcert met onvervalste swing en trad jazz.
In de jaren dertig en veertig van de 20e eeuw kenden bigbands veel succes in de periode van de swing. Ook tijdens en na de oorlog bleven velen van hen opwindende dansmuziek maken. No PressSure is een succesvolle bigband uit West-Friesland die het geluid van bekende bigbands onder leiding van o.a. Glenn Miller, Duke Ellington en Count Basey doet herleven. Naast de ‘klassieke’ bigband nummers schakelt No PressSure moeiteloos over op het jazzy repertoire dat tegenwoordig door zangers als Michael Bublé populair is geworden. Dit hedendaagse bigband geluid, met nummers als: ‘The lady is a tramp’, Have you met miss Jones’ en ‘I've got you under my skin’, wordt voor een belangrijk gedeelte bepaald door zanger Jurie de Boer uit Enkhuizen. Uit welk tijdsgewricht de nummers ook komen No PressSure weet ze allemaal uit te voeren in de overbekende swing stijl.

Sgt. Pepper’s Rhythm Aces

sgt peppers rhythm aces2022De middag wordt afgesloten door de projectband van de jazzclub: Sgt. Pepper’s Rhythm Aces. Niet voor de eerste keer, maar wel met enkele nieuwe gezichten. De band wordt gevoed door de Engelse tradjazz met een scheut New Orleans-saus en heeft zich duidelijk laten inspireren door de Max Collie Rhythm Aces en Phil Mason’s New Orleans All Stars.
De ritme sectie is in handen van de Enkhuizer jazzfamilie De Wit (Piet en Jaap Sr.&Jr.) De voorhoede bestaat vanmiddag uit Edwin Jans op kornet en Sam Verbeek op trombone. Speciale gast is Jonny Boston. De in Groot-Brittannië geboren saxofonist, klarinettist en zanger Jonny Boston heeft veel gereisd in zijn leven. Hij debuteerde op 15-jarige leeftijd met het Bahrain Jazz Quartet in het Midden-Oosten. De legendarische kornetist Phil Mason hoorde hem daarna op 18-jarige leeftijd spelen in de Londonse Underground, wat leidde tot tournees door heel Europa met de Max Collie Rhythm Aces en later met de band van Phil.
Kortom: U kunt zich alvast opmaken voor een spetterende jazzmiddag!

Aart Lub

11-12-2022 South West Oldtime All Stars & Freetime Old Dixie Jassband

Zondag 11 december 2022, 14.00 – 17.30 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 12, Enkhuizen

south west oldtime all stars 2022

South West Oldtime All Stars

Bezetting:
Martin Auer -trompet
Felix Fromm -trombone
Gary Fuhrmann -klarinet
Jörg Teichert -banjo
Thilo Wagner -piano
Thomas Stabenow -bas
Matthew Bookert -sousafoon
Trevor Richards -drums

Vanmiddag een zeer gevarieerd programma met muziek uit de jaren twintig van Louis Armstrong’s ‘Hot Five’ en ‘Hot Seven’ door de South West Oldtime All Stars en het vertrouwde geluid van de founding fathers van de Enkhuizer Jazzscene, de Freetime Old Dixie Jassband.
De opnames van Louis Armstrong's ‘Hot Five’ en ‘Hot Seven’ waren puur studioproducties, waarbij de solisten voor het eerst meer ruimte kregen voor improvisatie. Mede hierdoor werd artistiek de weg vrijgemaakt voor de latere jazzstijlen. Satchmo is nooit met deze formatie op tournee geweest maar de South West Oldtime All Stars hebben de klassiekers, zoals West End Blues, King of the Zulus, Cornet Chop Suey, Struttin' with some barbecue, en Mahagony Hall Stomp en nog veel meer, overgenomen en nieuw leven ingeblazen. Muzikaal op het hoogste niveau is deze formatie niet alleen een waar feest voor de oren van vrienden van New Orleans jazz.

freetime old dixie jassband 2022Freetime Old Dixie Jassband

Bezetting:
Keesjan Hoogeboom -trompet
Rob Vlam -trombone
t.b.a. -klarinet
Piet de Wit -banjo
Jaap de Wit Sr. -bas
Pieter de Wit -drums

De middag wordt afgesloten door de ‘Freetime’ die de fans ieder optreden weer op hun wenken bediend met onvervalste dixielandmuziek. Door de jaren heen heeft de band heel wat leden zien komen en gaan, maar de ‘Freetime Sound’ is steeds bewaard gebleven. De mannen, in de vertrouwde shirts met de blauwe blokjes en de onvermoeibare multi-bassist in hun midden, nemen het publiek iedere keer weer mee op een nostalgische reis door de jazz, waarbij o.a. ragtime's, stomps, Latin-stukken en de blues de revue passeren.
Aart Lub

Nieuwsbrief

Sgt. Peppers Jazz CLub

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wetenswaardigheden van de Sgt. Pepper’s Jazz Club meldt u dan aan voor de Nieuwsbrief


©Copyright Digital-Dreams webdesign - Alle rechten voorbehouden.
www.digital-dreams.nl