Programma

Planning 2023
15 januari - Hot Gravel Eskimos (Ita)
26 februari - New Orleans Old Stars (B-NL)
19 maart - The Fried Seven (Ita-Sp-NL)
16 april - Never Mind Jazzband
14 mei - Bourbon Street Stompers (Dld)
17 september - The Happy Feet Orchestra
15 oktober - Oriental Jazz Band
19 november - The Ragtime Nightmare (Dld)
17 december - Second Line Jazzband (Sw)

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

26-02-2023 New Orleans Old Stars (B-NL)

Zondag 26 februari 2023, 14.00 – 17.00 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 12, Enkhuizen

new orleans old starsBezetting:

Bruno Van Acoleyen (B) -trompet
Jasper van Pelt (NL) -trombone
Eddy Sabbe (B) -klarinet
Emile van Pelt (NL) -piano
Paul Brandes (NL) -bas
Wouter Nouwens (NL) -banjo, tenor gitaar
Chris Vingerhoets (NL) -drums

De New Orleans Old Stars is een samenstelling van oude New Orleans muzikanten uit België en Nederland. De bandleden spelen regelmatig met elkaar, in verschillende bezettingen en allemaal hebben ze dezelfde insteek: samen New Orleans Revival Jazz spelen op een spontane manier met veel plezier en improvisatie. Enkele van de bandnamen die aan de muzikanten gelinkt zijn: New Orleans Jazz Band Of Cologne, The Jeggpap New Orleans Jazz Band, Miss Lulu White's Red Hot Creole Jazzband en The Fondy Riverside Bullet Band

Opgeteld kan de band leunen op vele jaren ervaring maar niemand beroept zich op de ‘verdiende sporen’.
De formatie is samengesteld in het Corona tijdperk voor een optreden tijdens de digitale versie van het jazzfestival Breda in 2021. Dat is zo goed bevallen dat de bandleden hebben besloten om het niet bij een eenmalig optreden te laten.

19-03-2023 The Fried Seven (Int)

Zondag 19 maart 2023, 14.00 – 17.00 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 12, Enkhuizen

fried sevenBezetting:

Pablo Gómez de la Torre -trompet
Matteo Paggi -trombone:
Martí Mitjavila -klarinet
Pepijn Mouwen -saxofoon
Cem Karayalcin -gitaar
Simon Osuna -bas
Carlos Márquez -drums

Na een verpletterende indruk te hebben achtergelaten tijdens het Enkhuizer Jazzfestival 2022, kunnen we met groot enthousiasme aankondigen dat deze topformatie nogmaals in Enkhuizen te zien en te beluisteren zal zijn.
Samengebracht door een voorliefde voor early jazz, is de Fried Seven een groep jonge muzikanten die opwindende, swingende muziek speelt, geïnspireerd door bands uit New Orleans en de Swing Era. De bandleden komen uit verschillende delen van Europa, met verschillende achtergronden en talen, maar zijn verenigd in hun passie voor deze muziek.

Het repertoire dat ze spelen varieert van Louis Armstrong’s Hot Seven tot composities van Duke Ellington, maar ook originele arrangementen die speciaal voor deze band zijn gemaakt. Binnen dit gemengde programma mixt de band ensemblespel met geïmproviseerde solo's waarin de unieke stem van elk lid de kans krijgt om te schitteren.
Het belooft wederom een fantastisch optreden te worden dat u absoluut niet mag missen!!!
Aart Lub

16-04-2023 The Never Mind Jazz Band

Zondag 16 april 2023, 14.00 – 17.00 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 12, Enkhuizen

never mind jazz bandBezetting:

Henk Velema - cornet, voicewhistle, zang
Peter Biemans - trombone, klarinet, zang
Aad van Erp - klarinet, altsax, sopraansax, sopranino fluit, zang
Nol van Iersel - banjo, zang, zakelijk leider
Joris Nieuwendijk - bastuba
Christ Vingerhoets - drums
Han Strijbos - geluidstechniek

Anders dan de naam doet vermoeden, staat de Never Mind Jazz Band (NMJB) wel degelijk voor een serieuze aanpak van de jazz uit de jaren twintig, met daarbij het accent op de gloriejaren 1925-1929.
Het opvallende repertoire strekt zich uit van de kleinere bands van Armstrong, King Oliver, Jelly Roll Morton, Jabbo Smith en Bix Beiderbecke, tot aan de vroege bigbands zoals Fletcher Henderson, McKinney’s Cotton Pickers, Clarence Williams, Paul Whiteman en Duke Ellington. De originelen zijn zodanig ‘teruggearrangeerd’ naar de 6-mans bezetting, dat de band af en toe als tweemaal zo groot klinkt.
De NMJB is een graag geziene gast in jazzclubs en is regelmatig te vinden op festivals in heel Europa. Zo heeft de band in haar rijke 46-jarig! bestaan onder meer op het North Sea Jazzfestival gespeeld en tijdens jazzfestivals in Hongarije, Denemarken, Frankrijk en Italië.
De muzikanten maken al lange tijd deel uit van deze formatie. De grote stabiliteit in bezetting heeft geleid tot een gestage muzikale groei en daarmee tot wat de Never Mind Jazz Band nu is: een alom gewaardeerde classic jazz band, met een repertoire, dat de originelen uit de jaren twintig in hun waarde laat, maar onmiskenbaar het eigen geluid door laat klinken.

14-05-2023 The Bourbon Street Stompers (Dld)

Zondag 14 mei 2023, 14.00 – 17.00 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 12, Enkhuizen

bourbon street stompersBezetting:

Gunnar Sachs -trompet, cornet
Olaf Kalytta -trombone
Helge Sachs -klarinet, saxofoon
Carsten Bernoth -piano
René Richter -banjo
Daniel Wehsarg -bas
Axel P. Stephan -drums

De Bourbon Street Stompers zijn in mei 1993 opgericht in Essen (Duitsland), toen de bandleden nog tieners waren die hun opleiding afrondden. De huidige bezetting speelt al meer dan 20 jaar samen. De band is vanaf de start trouw gebleven aan de klassieke New Orleans jazz stijl en speelt met trots de muziek van de grondleggers van de jazz, zoals Jelly Roll Morton, King Oliver, Louis Armstrong en Duke Ellington.
De band heeft inmiddels op vele podia in Europa gespeeld en heeft daarvoor lovende recensies gekregen zoals: "One of the hottest young New Orleans bands in Europe" (Advisory Board of the 21st Starbucks International Jazzfestival Birmingham, 2005) en "The best classic New Orleans jazz group in Europe, if not the World “(Concerten Costa Blanca Spanje, 2014). Een hoogtepunt van de band was de uitnodiging in 2008 voor het prestigieuze French Quarter Festival in New Orleans.
Naast vele optredens heeft het orkest ook meerdere cd’s opgenomen waaronder een met jazzvocalisten Elisabeth ‘Betty’ Berent uit Hamburg en Joshua Stewart uit New Orleans.
Kortom: deze formatie is helemaal thuis in de oorspronkelijke jazzmuziek en neemt u vanmiddag in beeld en geluid mee terug naar de roerige jaren twintig.
Aart Lub

17-09-2023 The Happy Feet Orchestra

Zondag 17 september 2023, 14.00 – 17.00 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 12, Enkhuizen

happy feet orchestraBezetting:

Hans Goemans -saxofoon
Hans Voogt -gitaar
René ten Cate -vibrafoon
Bob Wijnen -piano
Vincent Kiuper -bas
René Winter -drums
Mirjam van Dam -zang

‘We are here to make you dance!’! Dit gaat deze ervaren en enthousiaste topmusici van The Happy Feet Orchestra vast en zeker lukken. De formatie bestaat uit bekende namen uit de lindyhop muziek scene, zoals zangeres Mirjam van Dam en saxofonist Hans Goemans..
Zij speelden jarenlang bij Dr. Bernard & the Swing Orchestra voordat ze hun eigen Happy Feet Orchestra oprichtten.
Lindyhop is een Afro-Amerikaanse dans die ontstond in New York eind jaren twintig en begin jaren dertig. Het was een samensmelting van vele verschillende dansen, maar voornamelijk gebaseerd op jazzdans, tapdansen en de charleston. De ontwikkeling van lindyhop ging samen met de ontwikkeling van de jazz. Om die reden wordt de term swing zowel voor deze dansstijl gebruikt als voor de jazzstijl waarop wordt gedanst.
Met deze ‘swing machine’ is stilzitten vanmiddag geen optie bij het horen van aanstekelijke dansmuziek uit de jaren twintig tot vijftig van de vorige eeuw.
Aart Lub

Nieuwsbrief

Sgt. Peppers Jazz-CLub

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wetenswaardigheden van de Sgt. Pepper’s Jazz Club meldt u dan aan voor de Nieuwsbrief


©Copyright Digital-Dreams webdesign - Alle rechten voorbehouden.
www.digital-dreams.nl