Programma

Planning 2022:
20 maart - Eeco Swing & Boogie Express (Int)
7 april - "Theatershow Ministry of Jazz"
1 mei - Mardi Gras Jazzband (B)
15 mei - Nils Conrad Amazing Jazzband (Int)
10-11-12 juni - 47e Int. Jazzfestival Enkhuizen
18 september - Louis Armstrong Celebration Band
2 oktober - Lollapalooza & Jazz Connection
16 oktober - Hot Revival Stompers
13 november - No Presssure Big Band & Sgt. Pepper's Rhythm Aces (Int)
11 december - South West Oldtime All Stars (Dld) & Freetime Old Dixie Jassband

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

16-10-2022 The Hot Revival Stompers

Zondag 16 oktober 2022, 14.00 – 17.30 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 12, Enkhuizen

hot revival stompersBezetting:
Edwin Jans -kornet
Jeroen Knukkel -klarinet
Barry Woestenburg -trombone
Hans Mantel -banjo, gitaar
Jaap de Wit sr . -contrabas
Jaap de Wit jr. -drums

Na een pauze van 14 jaar zijn ze terug! Tot 2007 speelde deze Enkhuizer band op vele podia zowel nationaal als internationaal. Ze stonden bekend om hun stevige bounce, hun gevarieerde repertoire en hun eigen sound die het best omschreven kan worden als een mix van New Orleans Revival en Trad Jazz. Hun geweldige ritmesectie was ijzersterk en stuwde de frontlinie naar grote hoogte. Het resultaat was een heerlijk uitgebalanceerde formatie in de collectieven met individueel verrassende en krachtige solo’s.
In de 14 jaar radiostilte bleef de band contact houden. Ze speelden een aantal keren samen in verschillende bezettingen o.a. tijdens een reünieconcert. Uiteindelijk hebben ze de beslissing genomen om weer bij elkaar te komen. De line-up is iets gewijzigd ten opzichte van jaren geleden, maar het resultaat is zoals we het kennen uit de ‘oude tijden’. Het belooft dan ook vanmiddag weer een good old ‘Stompers’ middagje te worden. Komt dat zien!
Aart Lub

02-10-2022 Jazz Connection & Lollapalooza

Zondag 2 oktober 2022, 14.00 – 17.30 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 12, Enkhuizen

jazz connection 2022Jazz Connection

Jurgen Feskens: -trompet/bugel/zang
Peter van Steen: -trombone
Rob Henneveld: -saxen/klarinet
Bart Maassen: -piano
Bart Wouters: -bas/zang
Robbert v. Kalmthout: -drums

Het jubileumjaar van Sgt Pepper’s Jazz-Club wordt swingend geopend door de gerenommeerde Swingformatie Jazz Conection uit Breda. Sinds de oprichting in 1990 swingt, stampt en spettert de band met een geoliede Jazz & Jive show door Europa. Zo stonden ze al een week lang op het beroemde Ascona Jazzfestival in Zwitserland en toerde de band onder meer door China en Maleisië. Ook werden grote festivals aangedaan in Rusland, Servië en Bulgarije. In Enkhuizen is de formatie inmiddels een bekend gezicht, na zeer succesvolle optredens in onze jazzclub (winnaar jazz award 2009!) en tijdens de 42e editie van het jazzfestival.
Jazz Connection is een groot navolger van de Jump & Jive stijl, die zo’n vijftig jaar geleden in de Verenigde Staten van Amerika enorm populair werd. Met songs van o.a. Louis Jordan en Louis Prima, zoals ‘Is you is or is you ain’t my baby’, ‘Just a Gigolo’ en ‘Jumpin’ Jive’, brengen ze een ‘revival’ van de beste en meest spraakmakende sterren uit deze woelig periode in de jazz.

Lollapaloozalollapalooza 2022

Richard Heeres -trompet/zang
Wim Bijl: -trombone/zang
Jeroen Knukkel: -klarinet
Petra de Jong: -banjo
Remco de Jong: -bas
Aart Lub: -drums

Lollapalooza, een opvallende formatie die met passie traditionele New-Orleans jazz speelt, ‘trapt de middag af’. Samen met een flinke dosis humor zorgt de band voor een opmerkelijk eigen sound, want wat er in zit wil eruit. Of het nu een swingend tradjazz nummer is, een meeslepende gospel of vette blues, je herkent direct de sound van dit unieke collectief.
What you see is what you get. Dus geen fancy arrangementen maar authentieke jazzmuziek dat altijd vers van de pers wordt gespeeld en het publiek weet vast te houden in een tijdloos moment.
Het beloofd dus een ouderwets gezellige middag te worden met onvervalste New Orleans tradjazz van Henkhuzer bodem en Swing van internationaal niveau.

Aart Lub

18-09-2022 Louis Armstron Celebration Band

Zondag 18 september 2022, 14.00 – 17.30 uur. Het Peperhuis, Wierdijk 12, Enkhuizen

louis armstrong celebrationbandBezetting:

Michael Varekamp -trompet/zang
Peter Verhas -klarinet/saxofoon
Harry Emmery -bas
Erik Kooger -drums
Harry Kanters -piano

Trompettist & zanger Michael Varekamp is tien jaar als hij een plaat vindt in de platenkast van zijn vader: ‘The Townhall Concert’ van Louis Armstrong. Hij zet de plaat op en is direct verkocht. Tien jaar later reist hij de wereld over als jazztrompettist en Louis Armstrong kenner.
Samen met pianist Harry Kanters besluit hij een band op te richten die de muziek van Louis klassiek benadert: de ‘Louis Armstrong Celebration Band’. Deze band speelt in de klassieke ‘All Star’ bezetting van Louis en legt zich toe op het repertoire dat Uncle Satchmo speelde in de jaren ’40 en ’50.
Het publiek wordt door dit unieke ‘All Star’ gezelschap meegenomen op een reis door de tijd waarin de jazz steevast een hoog entertainment gehalte had. De muziek leeft en swingt en maakt het personage van Louis haast voelbaar. Door de humorvolle presentatie en zang is het bijwonen van een concert en echt feestje. What a Wonderful world!

Aart Lub

Nieuwsbrief

Sgt. Peppers Jazz CLub

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wetenswaardigheden van de Sgt. Pepper’s Jazz Club meldt u dan aan voor de Nieuwsbrief


©Copyright Digital-Dreams webdesign - Alle rechten voorbehouden.
www.digital-dreams.nl