2 juni 2012

Onder grote belangstelling werd afgelopen zaterdag 2 juni wederom een tegel onthult in de Jazzwalk of Fame, op het Venedie te Enkhuizen. De Jazzwalk of Fame is een initiatief van Sgt. Pepper's Jazz-Club en tegels worden opgedragen aan jazzgrootheden of -bands. De tegel werd onthult door Jan Jaap Kroeb, klarinettist van de Freetime Old Dixie Jassband.

Deze keer viel de eer te beurt aan klarinettist George Lewis. Hij werd geboren op 13 juli 1900 in New Orleans, de bakermat van de traditionele jazz. Met name na de 2e wereldoorlog brak Lewis internationaal door en toerde meerdere malen met zijn band over de wereld. Gesteld kan worden dat ook door Lewis, door zijn muziek in de typische New Orleansstijl, de interesse voor de traditionele jazz weer deed groeien, ook wel de Revival-periode genoemd. Lewis overleed op 31 december 1968. Door de Freetime werd het eerbetoon muzikaal ondersteund door een nummer van George Lewis te spelen, "Burgundy Street Blues".

Ten slotte nog een nieuwtje: in verband met het 20-jarig bestaan van Sgt. Pepper's Jazz-Club zal komende 28 oktober nogmaals een tegel worden onthuld.

Klik voor een vergroting...

Nieuwsbrief

Sgt. Peppers Jazz CLub

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wetenswaardigheden van de Sgt. Pepper’s Jazz Club meldt u dan aan voor de Nieuwsbrief


©Copyright Digital-Dreams webdesign - Alle rechten voorbehouden.
www.digital-dreams.nl