header2016

Binnenkort...

29 september 2008

Het idee raakte langzaam maar zeker weer van de agenda tot het in 2006 weer uit de kast werd gehaald. De ideeen waren echter wel iets gewijzigd: in plaats van een Jazz -Wall of Fame dachten we nu aan een “Jazz-Walk of Fame”. Kortom Enkhuizen zou dezelfde allures krijgen als Hollywood en New Orleans. Een heus plein met daarop de plaquettes van de jazzbands en jazzlegendes. Uniek in de wereld en nooit vertoond in Nederland. Iets wat Enkhuizen met zijn jazzgeschiedenis meer dan verdient.

Het bestuur was enthousiast en de plannen werden uitgewerkt. Als eerste werd de gemeente Enkhuizen benaderd. De gemeente was vanaf het begin laaiend enthousiast en verleende alle medewerking. Als locatie werd het St.Janspleintje aan het Venedie genoemd, terhoogte van het CMK gebouw aangewezen. Een mooiere plek kan men zich niet wensen. Het ontwerp is van de grafisch ontwerpers Shy en Rosa Minkowsky uit Enkhuizen en mag er zijn. Het ziet er fantastisch uit. Met een beetje fantasie is de letter J van Jazz te ontwaren of zelfs de bekende saxofoon te herkennen.

Met medewerking van Enkhuizer Jazzorkesten, het bestuur van het Jazzfestival en een bijdrage uit het VSB fonds is het nu eindelijk voor elkaar. De Jazz-Walk of Fame bestaat uit Belgisch hardsteen met gezandstraalde graveringen. De totale oppervlakte is voorlopig 14 vierkante meter. De ster heeft een doorsnee van drie meter.

Op 11 oktober om 16.00 uur wordt op het St.Janspleintje in Enkhuizen, het pleintje aan de voet van de St.Janstraat nabij het Venedie, de eerste plaquettes feestelijk onthuld door wethouder Klaas Kok en enkele coryfeeen uit de Enkhuizer Jazzwereld. Het is de bedoeling dat daarna jaarlijks een of twee tegels worden onthuld in de richting van de Dijk in Enkhuizen. Als alles goed gaat is in januari 2009 de eerste aan de beurt. Door een prominente, in Enkhuizen, zeer bekende jazzmusicus.

Door de Stichting Eerste Dag Enveloppen zal ter ere van deze Jazz - Walk of Fame een enveloppe uit brengen. Het bestuur van de Sgt.Pepper”s Jazz-Club hoopt met dit initiatief er een “steentje” aan te hebben bijgedragen om Enkhuizen als jazzstad nog meer te promoten en springlevend te houden.

Onze Sponsors:

Hr. P.J. Scholten, Hoorn * De Wit, Beeld, Geluid & Witgoed Enkhuizen * Gemeente Enkhuizen *

Nieuwsbrief Sgt Peppers Jazz-club

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wetenswaardigheden van de Sgt. Pepper’s Jazz Club meldt u dan aan voor de Nieuwsbrief