4 juni 2011

Tijdens het 38ste Jazzfestival Enkhuizen werden jl. zaterdag 4 juni omstreeks 14.30 uur onder grote belangstelling twee nieuwe tegels onthuld in Sgt. Pepper's Jazz-Walk of Fame op het Venedie te Enkhuizen.

Deze keer werd de uitbreiding van de Jazzwalk opgedragen aan twee jazzbandleiders van wereldformaat, die beiden een enorme invloed op de ontwikkeling van de jazz hebben gehad: Duke Ellington en Louis Prima. Twee topjazzmuzikanten uit Engeland waren aangetrokken om deze tegels te onthullen en niet de minste: banjoist 'Gentleman' Jim McIntosh en bassist Trefor 'Fingers' Williams.

Deze heren zijn wereldberoemd in Enkhuizen en kwamen voor het eerst in onze haringstad in 1976, dit jaar precies 35 jaar terug, toentertijd het 3e Jazzfestival. Zij traden destijds op met de Engelse band Max Collie Rhythm Aces. Deze band heeft zeker bijgedragen aan het grote succes van het Enkhuizer festival. Nadien speelden zij beiden in de band Phil Mason New Orleans All Stars. Momenteel runt Jim zijn eigen band en heeft Trefor een aantal maanden getourd met de Chris Barber Big Band.

De onthulling gebeurde na het openingswoord door Sam Verbeek door het verwijderen van een vlag van de Sgt.Pepper’s Jazz-Club en de doop van de tegel met champagne. Daarna werd bij de genodigden de eerste dorst gelest met eveneens champagne. De layout van de tegels is wederom verzorgd door Rosa Minkowsky van het gelijknamige grafische bureau uit Enkhuizen, terwijl de firma Harder de stenen heeft gemaakt en gelegd.

Klik voor een vergroting...

Nieuwsbrief

Sgt. Peppers Jazz CLub

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wetenswaardigheden van de Sgt. Pepper’s Jazz Club meldt u dan aan voor de Nieuwsbrief


©Copyright Digital-Dreams webdesign - Alle rechten voorbehouden.
www.digital-dreams.nl