header2016

Binnenkort...

6 juni 2015

Op zaterdag 6 juni, tijdens het 42ste Jazzfestival Enkhuizen, is wederom een tegel toegevoegd aan de Jazzwalk of Fame. Deze eregalerij is een initiatief van Sgt. Pepper’s Jazz-Club en wordt sinds 2008 elk jaar uitgebreid met een tegel, opgedragen aan een jazzgrootheid of –band.

Dit jaar is de tegel opgedragen aan Phil Mason’s New Orleans All Stars with Christine Tyrrell. De band was een groot voorbeeld voor vele Enkhuizer jazzbands. Phil kwam voor het eerst in Enkhuizen in 1976, als cornettist van de Max Collie Rhythm Aces. Het Jazzfestival Enkhuizen werd toen voor het eerst uitgebreid met het Openingsconcert op de vrijdagavond. Phil speelde van 1970 tot 1992 bij Max en bezocht talloze malen onze Haringstad. In 1992 richtte hij zijn eigen band op en ook met deze band kwam hij regelmatig op het Jazzfestival Enkhuizen en Sgt. Pepper's Jazz-Club. Door ziekte van Phil stopte de band en werd in 2009 ontbonden. Phil overleed vorig jaar op 9 juni op 74-jarige leeftijd.

De onthulling werd onder grote publieke belangstelling verricht door Hanne Mason, de vrouw van Phil, met een hymne muzikaal ondersteund door twee voormalige bandleden, banjoïst ‘Gentleman’Jim McIntosh en klarinettist/saxofonist Jonny Boston. Straatorkest 5th Avenue Street Paraders maakte de muzikale ode compleet.

Onze Sponsors:

Hr. P.J. Scholten, Hoorn * De Wit, Beeld, Geluid & Witgoed Enkhuizen * Gemeente Enkhuizen *

Nieuwsbrief Sgt Peppers Jazz-club

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wetenswaardigheden van de Sgt. Pepper’s Jazz Club meldt u dan aan voor de Nieuwsbrief