header2016

Binnenkort...

24 mei 2014

Tegel Glenn Miller onthuld in Jazz Walk Of Fame Enkhuizen.

Op zaterdag 24 mei jl is tijdens het 41ste Jazzfestival Enkhuizen wederom een tegel onthuld en toegevoegd in de Jazzwalk of Fame. Dit jaar is de tegel opgedragen aan Glenn Miller
(1 maart 1904 - 15 december 1944). Hij was Amerikaanse jazztrombonist, orkestleider en arrangeur toen de swing populair was. De onthulling werd onder grote belangstelling van vele jazzliefhebbers verricht door een trotse " mr. Glenn Miller himself " in heus uniform in de persoon van Wim Zweekhorst, leider en saxofonist van Bill Baker's Big Band. Deze band is sinds jaar en dag vertolker van Miller's muziek.

Tijdens de dertiger jaren speelde Glenn Miller als trombonist bij verschillende big bands. Hij realiseerde zich door zijn wijze van arrangeren dat zijn band een herkenbaarheid kreeg die haar populair maakte. Dit kwam door de door typische sound, gevormd door het samenspel van een klarinet en een tenor-saxofoon die de melodielijn spelen. In 1942 nam hij dienst bij het Amerikaans leger en werd tot kapitein benoemd. Hij werd orkestleider van de Army Air Force Band met als taak optredens te verzorgen voor de Amerikanen overzee. In de grote steden in Engeland tijdens de Tweede Wereldoorlog werden er vooral voor de GI's en het luchtmachtpersoneel optredens verzorgd door de bekendste Big Band leider aller tijden. Zijn 'Moonlight Serenade' en 'In the Mood' schonken afleiding aan de mannen die voor onze vrijheid vochten en werden internationaal bekende deuntjes.

De Jazzwalk werd door een initiatief van Sgt. Pepper's Jazz-Club in 2008 gestart, dankzij de medewerking van de gemeente Enkhuizen en de artistieke steun van Rosa Minkowsky. Als het aan de animators van deze Jazzwalk ligt, breidt de Jazzwalk zich uit via het Venedie naar de Dijk. De Jazzwalk maakt onder andere dat Enkhuizen zich nog meer een unieke jazzstad kan noemen, internationaal gezien is dit eerbetoon op deze wijze uniek.

Onze Sponsors:

Hr. P.J. Scholten, Hoorn * De Wit, Beeld, Geluid & Witgoed Enkhuizen * Gemeente Enkhuizen *

Nieuwsbrief Sgt Peppers Jazz-club

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wetenswaardigheden van de Sgt. Pepper’s Jazz Club meldt u dan aan voor de Nieuwsbrief