header2016

Uitreiking 2010

Sgt.Pepper’s Jazz Award uitgereikt in Jazzclub Enkhuizen.

In een druk bezochte Jazz-Club aan de Wierdijk is op zondag 13 februari, tijdens het concert van de Second Line New Orleans Jazz Band, door bestuurslid Gerrit Piso de Sgt.Pepper’s Jazz Award 2010 uitgereikt aan de band Gumbo Jumbo. Deze prestigieuze prijs werd in ontvangst genomen door bandleider Joppe de Vree, die blij verrast was met deze waardering.

Joppe de Vree - Gumbo JazzNamens de band bedankte hij de jury en het publiek  voor de toegekende prijs. De jury was van mening dat Gumbo Jumbo de absolute winnaar was van 2010. Men roemde de band om zijn jonge en enthousiaste uitstraling en zeer goed ingespeelde ritmegroep. Ook vond men de individuele kwaliteiten van de leden bijzonder hoog. Zij waren in staat het publiek voor lange tijd aan zich te binden met een veelzijdig en swingend repertoire. De bandleden van Gumbo Jumbo zijn: Jonny Boston, Coos Zwagerman, Jasper en Emile van Pelt, Joppe de Vree, Bas de Jager en Hans Mantel.

De jaarlijks uit te reiken prijs, een gegoten bronzen beeldje van Sgt.Pepper, is  ingesteld in 2008. Winnaar is de best beoordeelde band die in dat jaar in de jazzclub heeft opgetreden. Rond de Award is een reglement bedacht en een vakkundige jury samengesteld. De jury bestaat uit bestuursleden jazzclub, bestuursleden Jazzfestival, donateurs en redactieleden van de Hot News. Eerder zijn de prijzen uitgereikt aan de Jazz Connection uit Breda (2009) en de Freetime Old Dixie Jassband uit Enkhuizen (2008).

Onze Sponsors:

* De Wit, Beeld, Geluid & Witgoed Enkhuizen * Gemeente Enkhuizen *

Nieuwsbrief Sgt Peppers Jazz-club

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wetenswaardigheden van de Sgt. Pepper’s Jazz Club meldt u dan aan voor de Nieuwsbrief